Van den Hoogenband maakt salaris bekend na ophef

© ANP
Als nieuwe chef de mission van de Nederlandse olympische ploeg verdient de Maastrichtse Pieter van den Hoogenband een jaarsalaris van 93.500 euro per jaar tot en met de Spelen van 2020 in Tokio.
Dat onthult hij zelf in zijn column in De Telegraaf.

Balkenendennorm

De drievoudig olympisch kampioen voelde zich geroepen te reageren op verhalen dat hij tweemaal de balkenendenorm (374.000 euro) zou hebben gevraagd. In zijn column vertelt hij dat algemeen directeur Gerard Dielessen van NOC*NSF hem een salarisvoorstel van 93.500 euro heeft gedaan.

'Take it or leave it'

"Hierbij werd niet kenbaar gemaakt dat dit een 'take it or leave it' bod was", zegt hij. Van den Hoogenband deed daarom een tegenvoorstel. "En dat lag significant onder het bedrag dat ik zou mislopen bij het aanvaarden van deze mooie job", zo schrijft hij in zijn column.

Geen energie

Na het voorstel van Van den Hoogenband brak NOC*NSF de onderhandelingen echter direct af. "Dat verraste me zeer en was me het niet waard", schrijft Van den Hoogenband. "Ik heb toen meteen aangegeven dat ik geen energie in een discussie over geld wil steken en dat ik akkoord ga met het aanbod."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!