Kadayif-hartjes, een lekkernij uit het Midden-Oosten

© Patricia Janssen
Geen zin in chocolade en op zoek naar iets origineels? Ga dan voor dit zoete gebakje uit het Midden-Oosten.
Het recept, van Patricia Janssen, is genoeg voor drie hartjes.

Ingrediënten

  • 200 gram kadayif (te koop bij een Turkse of Marokkaanse supermarkt)
  • 125 gram gezouten boter
  • 6 vormpjes, bijvoorbeeld in hartvorm
  • Boter of olie (bakspray)
Vulling
  • 100 gram verse roomkaas
  • 100 milliliter slagroom
  • 3 tot 4 eetlepels poedersuiker
  • 1 eetlepel sinaasappelmarmelade
  • 0,5 theelepel oranjebloesemwater
  • 50 gram grof gehakte pistachenootjes
Siroop
  • 200 gram suiker
  • 100 milliliter water
  • 1 theelepel citroensap

Bereiding

1. Bekleed een bakplaat met bakpapier (of siliconenmat). Zet hierop de vormpjes en vet ze in met boter of olie.
2. Verwarm de oven voor op 175 graden.
3. Haal de kadayif uit de verpakking en doe het in een grote schaal (foto 1 en 2).
Foto 1.
Foto 2.
4. Smelt de boter en giet het over de kadayif. Kneed het erdoor.
5. Bedek de bodem van de helft van de vormpjes met het kadayif-mengsel. Vul de rest van de vormpjes helemaal, maar laat wel plaats over voor de vulling (foto 3).
6. Plaats de vormpjes in de oven en bak ze 20 tot 30 minuten, tot het goudbruin is. Haal de vormpjes uit de oven en laat het afkoelen.
Foto 3.
7. Ga verder met de siroop. Doe de suiker en het water in een pan en breng het aan de kook. Laat het op middelhoog vuur vijf minuten inkoken.
8. Haal de pan van het vuur en laat de siroop een beetje afkoelen.
9. Sprenkel de siroop vervolgens voorzichtig met een eetlepel over de vormpjes (ook aan de zijkant). De siroop houdt het fragiele deeg bij elkaar.
10. Haal de hartjes uit de vormpjes en strooi een paar pistachenootjes in de vormpjes (foto 4).
Foto 4.
11. Dan de vulling. Klop in een schaal de verse roomkaas los en giet er beetje bij beetje de slagroom door. Voeg de poedersuiker, de marmelade, het oranjebloesemwater en de helft van de pistachenootjes (25 gram) toe. Schep alles door elkaar (foto 5).
12. Zet het mengsel even in de koelkast.
Foto 5.
13. Vul de drie hartjes met opstaande rand (foto 6) met de vulling en bedek ze met de drie bodems. Keer de hartjes voorzichtig om een taartschep, schuif ze op een bord en bestrooi ze met nog wat pistachenootjes (foto 7).
Tip van Patricia: serveer de overgebleven vulling er los bij. Geniet ervan!
Foto 6.

Klik hier voor meer recepten van Patricia.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!