Ex-vrouw Fernando Ricksen vertelt haar verhaal

© Roger Dohmen
Graciela L'Ami, de ex-vrouw van Fernando Ricksen, wordt bedreigd. Dat komt volgens haar door de berichten over het nieuws dat ze beslag heeft gelegd op zijn uitkering.
Fernando Ricksen liet toen weten dat zijn ex-vrouw hem en zijn gezin 'financieel kapot wilde maken'. L'Ami vertelt aan Shownieuws haar kant van het verhaal.

'Zeer redelijk'

"Anders dan op dit moment in de media gesuggereerd wordt, ben ik er niet op uit om Fernando financieel kapot te maken", zegt L'Ami. "Hij heeft de beslaglegging volledig aan zichzelf te danken."
De rechter bepaalde dat Ricksen zijn digitale bankafschriften van zijn Russische rekeningen moest overleggen, maar hij gaf geen openheid van zaken. Het bedrag van de dwangsom is daarom opgelopen tot een ton. L'Ami liet voor dat bedrag beslag leggen op zijn uitkering.

Geld

Hoewel Ricksen aangeeft dat hij geen geld meer heeft, gelooft zijn ex-vrouw dit niet. "Hoe geloofwaardig is dat, wanneer je bedenkt dat hij in tien jaar tijd zo'n twaalf à vijftien miljoen euro verdiend heeft", vraagt zij zich af.

In beroep

Fernando Ricksen heeft inmiddels hoger beroep aangetekend tegen het vonnis van de rechter. Zijn advocaat gaf aan een executiegeding aan te spannen om ook het beslag ongedaan te maken. Maar de uitspraak hiervan kan een paar weken op zich laten wachten.

ALS

De oud-speler van Fortuna Sittard lijdt aan de dodelijke spierziekte ALS. L'Ami benadrukt tegen Shownieuws dat ze het 'heel erg voor Fernando vindt dat hij zo ziek is geworden.' "Maar deze ziekte kan geen vrijbrief zijn om zich dan maar te mogen onttrekken aan (financiële) verplichtingen. Of om mij publiekelijk te mogen beschuldigen of beschadigen", zegt ze.