Op zoek naar de zwarte kat

© Johan van de Beek
Waar de zwarte kat voor het eerst opdook, dat weet niemand precies. De eerste die Johan van de Beek zag was in 2010, op verschillende straathoeken in London. We hebben het hier over een klein zwart beestje met puntige oren, gespoten met graffiti.
“Soms zag ik een zwarte kat op een hoek van de straat op de muur gespoten, vaak om de hoek nog een keer. Alsof ze me de weg wees”, vertelt Johan.

Aandacht

De kat werd door meer mensen opgemerkt. Op verschillende plekken, in verschillende steden en verschillende landen. Ook op internet kreeg het zwarte dier aandacht.

Mysterieus

“Ik ben gek op dit soort graffiti, vooral omdat het er vaak elegant en mysterieus uitziet”, zegt Johan. “Nooit is duidelijk wat nou precies de bedoeling is, of wie de makers zijn. Ook in Maastricht kwam ik laatst een tag op een stoeptegel tegen: de letters MEG met een hamer en helm. Ik ben benieuwd wie dat doet. Weet iemand dat?”
Heb jij ook foto’s van geheimzinnige dieren op straatmuren? Zoals de twee rendieren die Johan in Porto zag. Stuur ze ons! Ben je maker van dergelijk street-art of heb jij iets anders meegemaakt? Laat het ons weten!