Je koopt toch geen kapotte fiets?

© Sandra
Een lekke achterband, geen verlichting, een lek zadel. Als je naar een fietsenmaker gaat voor een nieuwe fiets, verwacht je dat alles werkt. Maar bij een fietsenmaker in Maastricht is dit niet zo vanzelfsprekend.
"Nee, dan hoef ik hem niet", liet Sandra de verkoper weten.

Kapot

Ze staat samen met een fietsenmaker voor een aantal tweedehands fietsen. Bij de ene doet de verlichting het niet, een andere fiets heeft een lekke band. Beide zijn duurder dan honderd euro.
Sandra woont sinds kort in Maastricht en is op zoek naar een redelijke fiets. Maar die moet het dan wel gewoon doen. Dat verwacht je toch, als je naar een fietsenmaker gaat?

Zo goedkoop mogelijk

Volgens de verkoper is het heel normaal dat er iets mis is aan hun tweedehands fietsen. "Wij kunnen ze dan zo goedkoop mogelijk verkopen. Als klanten meer uit willen geven, kunnen we de fietsen wel maken."
Maar dat vindt Sandra onzin. "Als ik naar een fietsenmaker ga voor een nieuwe fiets, verwacht ik dat ie het doet."

Marktplaats

Uiteindelijk vindt ze een tweedehands fiets op marktplaats. Eentje die het wel doet en ook nog goedkoper is dan de kapotte van de fietsenwinkel. Nu maar hopen dat het niet de gestolen fiets van Michiel is.
Heb jij ook iets meegemaakt? Laat het ons weten!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!