Schoonheidsfoutjes in Flikken Maastricht

© Joke Simmelink
Als er een trouwe kijker van Flikken Maastricht is, dan is het Joke Simmelink uit Maastricht wel. “Je eigen stad komt er in voor én het is een hele goede serie.”
Elke vrijdag zit Joke met haar vriend op de bank om Flikken te kijken. Hoe leuk ze het ook vindt om te kijken, het valt haar soms op dat de straten niet natuurlijk op elkaar overlopen. “Dan roept mijn vriend bijvoorbeeld: Hé! Dat is niet dezelfde straat.”

Flikkendag

Joke was bij de allereerste Flikkendag, toen zag ze ook hoe de opnames gingen. “Ze speelden ongelofelijk vaak de scène opnieuw, terwijl het in de serie maar heel even voorbij komt. Ik heb ook gezien dat ze in één scène twee keer dezelfde straat in reden, alleen dan vanaf de andere kant. Dat klopt natuurlijk niet, het zijn schoonheidsfoutjes.”

Goed uitzien

Volgens Joke knippen en plakken ze de beelden van Flikken Maastricht zo dat het op beeld goed uitziet, niet dat de geografische ligging precies klopt. Dat is ook zo, de opnames vinden niet alleen plaats in Maastricht, maar ook in een studio in Amsterdam.
Ook iets meegemaakt? Laat het ons weten!