valkenburg aan de geul (12 jan 2020)

CDA 'onaangenaam verrast' over val coalitie Valkenburg

Het CDA in Valkenburg is 'zeer verbaasd en onaangenaam verrast' dat Algemeen Belang (AB) en de Progressieve Groene Partij (PGP) het vertrouwen hebben opgezegd in de partij.

Gemeentehuis Valkenburg aan de Geul
Coalitie Valkenburg valt: geen vertrouwen meer in CDA

De Valkenburgse coalitiepartijen Algemeen Belang (AB) en de Progressieve Groene Partij Valkenburg (PGP) hebben per direct het vertrouwen opgezegd in coalitiegenoot CDA.

Dialect streektaal Limburgs leesplankje
Gemeentebestuur Valkenburg ziet niks in gratis dialectboekje

Het gemeentebestuur van Valkenburg ziet geen noodzaak om inwoners die aangifte komen doen van een geboorte een boekje over het Valkenburgs dialect cadeau te doen.

Limburgs Dialect Maastricht
Lokale partij wil gratis dialectboekje bij aangifte geboorte

De fractie van Algemeen Belang (AB) in de gemeenteraad van Valkenburg wil dat inwoners die aangifte van een geboorte komen doen, een boekje over het Valkenburgs dialect cadeau krijgen.

Kerststad Valkenburg
'Valkenburg moet agenten op vakantie laten komen'

In navolging van verschillende Nederlandse kustgemeenten moet Valkenburg kijken of het mogelijk is om politieagenten uit de rest van het land te laten verblijven in vakantiehuisjes in de gemeente, in ruil voor hun hulp.

'Snel maatregelen treffen voor afgebrand dak kerk'

Algemeen Belang, de grootste fractie in de gemeenteraad van Valkenburg, vindt dat de eigenaar van de voormalige protestantse kerk moet worden verplicht om snel maatregelen te nemen om het pand wind- en waterdicht te houden.

Meer betaalbare woningen voor jongeren nodig in Valkenburg

De fractie van Algemeen Belang in de gemeenteraad van Valkenburg wil dat het strikte woningbouwbeleid van de provincie op de schop gaat.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen