Overslaan en naar de inhoud gaan

Alfers Lagat wint tiende editie Venloop in parcoursrecord

Geplaatst opzondag 22 maart 2015 - 15:28

De Keniaan Alfers Lagat heeft de tiende editie van de Venloop gewonnen.

Hij liep de halve marathon in 1 uur en 33 seconden en verbeterde daarmee het parcoursrecord van Stephen Chelimo met bijna één minuut.

Beste Nederlander
Esrah Sang werd op luttele meters tweede. Nguse Amlosom legde beslag op de derde plaats. Khalid Choukoud finishte als vierde en was daarmee de beste Nederlander.

Kopgroep
De twee Kenianen waren de overblijvers van een kopgroep die oorspronkelijk uit acht Afrikanen bestond. Sang, Lagat en Nguse Amlosom uit Eritrea splitsten zich van de kopgroep af, maar de atleet uit Eritrea kon de Kenianen niet lang volgen.

Acht meter
Lagat en Sang liepen de laatste kilometers van de wedstrijd afwisselend op kop, maar in de straten van Venlo liet Lagat Sang achter zich en kwam met een achttal meters voorsprong als winnaar over de streep.

L1
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Extra startbewijzen voor Venloop 2015
Venloop
Venloop 2015 nu écht vol
Stitzinger meldt zich af voor Venloop
Venloop
Run op startbewijzen Venloop
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen