Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Alfers Lagat wint tiende editie Venloop in parcoursrecord

Geplaatst opzondag 22 maart 2015 - 15:28

De Keniaan Alfers Lagat heeft de tiende editie van de Venloop gewonnen.

Hij liep de halve marathon in 1 uur en 33 seconden en verbeterde daarmee het parcoursrecord van Stephen Chelimo met bijna één minuut.

Beste Nederlander
Esrah Sang werd op luttele meters tweede. Nguse Amlosom legde beslag op de derde plaats. Khalid Choukoud finishte als vierde en was daarmee de beste Nederlander.

Kopgroep
De twee Kenianen waren de overblijvers van een kopgroep die oorspronkelijk uit acht Afrikanen bestond. Sang, Lagat en Nguse Amlosom uit Eritrea splitsten zich van de kopgroep af, maar de atleet uit Eritrea kon de Kenianen niet lang volgen.

Acht meter
Lagat en Sang liepen de laatste kilometers van de wedstrijd afwisselend op kop, maar in de straten van Venlo liet Lagat Sang achter zich en kwam met een achttal meters voorsprong als winnaar over de streep.

L1
Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Extra startbewijzen voor Venloop 2015
Venloop
Venloop 2015 nu écht vol
Stitzinger meldt zich af voor Venloop
Venloop
Run op startbewijzen Venloop
Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen