Overslaan en naar de inhoud gaan

Alfa mag zich de komende jaren ook hofleverancier noemen

Geplaatst opdonderdag 10 juni 2021 - 10:18

Bierbrouwerij Alfa uit Thull mag ook de komende 25 jaar op de etiketten zetten dat ze hofleverancier is. Het predicaat is verlengd.

Burgemeester Eric Geurts heeft het predicaat uitgereikt aan Harry Meens, dochter Michelle Meens en zoon Martijn Meens, die sinds kort als vijfde generatie aan het roer staan bij het familiebedrijf.

Trots op verlenging
In 1995 mocht Alfa de titel voor het eerst dragen. Harry Meens is trots op de verlenging. "Het predicaat is een erkenning van datgene waar wij als familiebedrijf voor staan: traditie en vakmanschap", zegt hij.

Geen kwaliteitskeurmerk
Het predicaat is geen kwaliteitskeurmerk. In principe kunnen alle bedrijven een aanvraag doen om hofleverancier te worden, mits ze minimaal 100 jaar oud zijn. De titel wordt alleen toegekend aan bedrijven met goede naam en faam die zeer belangrijk zijn in hun vakgebied en aan bedrijven die van onbesproken gedrag zijn en een solide financiƫle basis hebben.

Traditie
"Ik vind het mooi om te zien dat ook de nieuwe generatie, de vijfde inmiddels, het ambacht van dit unieke familiebedrijf in Beekdaelen wil voortzetten", zegt burgemeester Eric Geurts. "Ik ben ervan overtuigd dat Michelle en Martijn niet alleen de traditie en de receptuur van Alfa in ere zullen houden, maar ook de traditie om vele onderscheidingen en predicaten in de wacht te slepen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen