Overslaan en naar de inhoud gaan

Alexei Korotaev nog steeds in beeld bij Roda JC

Geplaatst opdinsdag 4 december 2018 - 6:01

De Zwitsers-Russische zakenman Alexei Korotaev is nog steeds in beeld om (mede-)eigenaar van Roda JC te worden.

Dat zei Bert Peels van de G7 maandagavond in Kerkrade tijdens de commissievergadering algemene zaken en middelen. Eerder dit jaar nam Korotaev al 20 procent van de aandelen over van eigenaar Frits Schrouff. De bedoeling was dat hij in een later stadium meer aandelen zou kopen.

Juridische kwesties
Voordat de zakenman - die nog steeds in juridische kwesties is verwikkeld in Dubai en daarom het land niet mag verlaten - groen licht krijgt om meer te investeren in de
Kerkraadse club moet er toestemming komen van de KNVB. Dat betekent dat de voetbalbond financiële gegevens van Korotaev moet hebben en duidelijkheid over de herkomst van de gelden. Dat onderzoek kan niet gestart worden zolang Korotaev niet naar Nederland kan reizen. Een andere voorwaarde waaraan potentiële investeerders moeten voldoen is dat er een plan moet zijn voor vier jaar dat financieel is afgedekt.

Lees ook: Hulp Kerkrade noodzaak om Roda JC schuldenvrij te maken

Daarnaast moet het plan volgens Peels ‘recht doen aan de filosofie en het profiel van de club'. "Als er een investeerder komt die aan al die punten kan voldoen dan leggen we de rode loper uit. En als Alexei Korotaev aan die voorwaarden voldoet dan is dat voor ons voldoende basis om met hem verder te gaan. Daar hebben we dan alle vertrouwen in."

Gedegen plan
Op dit moment is nog niemand in beeld die de club (deels) wil overnemen, zo werd ook duidelijk. Dat betekent dat de ondernemers achter de G7 in januari aan de slag moeten met een gedegen plan voor volgend seizoen waarin ze een break even nastreven voor Roda. Peels: "Daarbij hoort ook een herkenbaar profiel en een
voetbalvisie en het terugwinnen van het vertrouwen van de stakeholders."

Profijt
Roda heeft overigens niet alleen geprofiteerd van
Korotaev die twee miljoen euro betaalde voor 20 procent van de aandelen. De vermeende nieuwe eigenaar heeft Roda ook geld gekost. Twee ton om precies te zijn, werd door de club uitgegeven voor advieskosten.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen