Overslaan en naar de inhoud gaan

Alexei Korotaev nog steeds in beeld bij Roda JC

Geplaatst opdinsdag 4 december 2018 - 6:01

De Zwitsers-Russische zakenman Alexei Korotaev is nog steeds in beeld om (mede-)eigenaar van Roda JC te worden.

Dat zei Bert Peels van de G7 maandagavond in Kerkrade tijdens de commissievergadering algemene zaken en middelen. Eerder dit jaar nam Korotaev al 20 procent van de aandelen over van eigenaar Frits Schrouff. De bedoeling was dat hij in een later stadium meer aandelen zou kopen.

Juridische kwesties
Voordat de zakenman - die nog steeds in juridische kwesties is verwikkeld in Dubai en daarom het land niet mag verlaten - groen licht krijgt om meer te investeren in de
Kerkraadse club moet er toestemming komen van de KNVB. Dat betekent dat de voetbalbond financiële gegevens van Korotaev moet hebben en duidelijkheid over de herkomst van de gelden. Dat onderzoek kan niet gestart worden zolang Korotaev niet naar Nederland kan reizen. Een andere voorwaarde waaraan potentiële investeerders moeten voldoen is dat er een plan moet zijn voor vier jaar dat financieel is afgedekt.

Lees ook: Hulp Kerkrade noodzaak om Roda JC schuldenvrij te maken

Daarnaast moet het plan volgens Peels ‘recht doen aan de filosofie en het profiel van de club'. "Als er een investeerder komt die aan al die punten kan voldoen dan leggen we de rode loper uit. En als Alexei Korotaev aan die voorwaarden voldoet dan is dat voor ons voldoende basis om met hem verder te gaan. Daar hebben we dan alle vertrouwen in."

Gedegen plan
Op dit moment is nog niemand in beeld die de club (deels) wil overnemen, zo werd ook duidelijk. Dat betekent dat de ondernemers achter de G7 in januari aan de slag moeten met een gedegen plan voor volgend seizoen waarin ze een break even nastreven voor Roda. Peels: "Daarbij hoort ook een herkenbaar profiel en een
voetbalvisie en het terugwinnen van het vertrouwen van de stakeholders."

Profijt
Roda heeft overigens niet alleen geprofiteerd van
Korotaev die twee miljoen euro betaalde voor 20 procent van de aandelen. De vermeende nieuwe eigenaar heeft Roda ook geld gekost. Twee ton om precies te zijn, werd door de club uitgegeven voor advieskosten.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen