Overslaan en naar de inhoud gaan

Alerte leerlingen 'bevrijden' duif in nood

Geplaatst opwoensdag 27 juni 2018 - 15:19

Leerlingen van basisschool Aan de Roer in Roermond hebben woensdagmiddag de dierenambulance gebeld, omdat ze in een boom een duif in nood zagen.

Het dier was verstrikt geraakt in visdraad en kwam niet meer op eigen houtje uit de boom. De dierenambulance adviseerde de kinderen om de brandweer te bellen.

Visdraad
Uiteindelijk bood de brandweer een helpende hand. Onder toeziend oog van de leerlingen werd de duif uit zijn benarde positie bevrijd. Brandweerlieden probeerden de duif daarna te verlossen van de visdraad, maar dat lukte niet. Daarom is het diertje meegenomen naar de kazerne, om daar met ander materiaal de draad alsnog door te kunnen knippen.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen