Overslaan en naar de inhoud gaan

Alerte bewoner voorkomt brand op Maastrichtse Hoge Fronten

Geplaatst opvrijdag 22 mei 2020 - 8:50

Een alerte bewoner heeft tot twee keer toe een natuurbrand voorkomen in het Maastrichtse natuurgebied de Hoge Fronten.

De bewoner zag in de nacht van donderdag op vrijdag dat er een boom in brand stond achter haar huis, waarop ze de brandweer inschakelde.

Gordijnen open
"Een boom op 50 meter van mijn huis stond van boven tot beneden in brand", legt ze uit op Facebook. "Gelukkig hadden we de gordijnen nog open en konden we het zien." De brandweer bluste het vuur, maar de volgende ochtend zag de bewoner dat de brand opnieuw oplaaide. "De stronk brandde nog steeds, dus maar weer de brandweer gebeld", legde ze uit.

Door de droogte is de kans op branden in de natuur erg groot. De brandweer vraagt mensen daarom extra alert te zijn en verdachte situaties direct te melden.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen