Overslaan en naar de inhoud gaan

Alcoholverbod supermarkt: 'Het heeft indruk gemaakt'

Geplaatst opvrijdag 16 oktober 2020 - 14:24

Supermarkten mogen sinds donderdagavond 20:00 uur geen alcohol meer verkopen. "De eerste dag is buitengewoon goed verlopen", zegt manager Frank Ackermans van Albert Heijn XL in winkelcentrum Brusselse Poort in Maastricht tevreden.

Van verbale agressie tegen caissières of intimidatie op de werkvloer was absoluut geen sprake.

"Ik heb het idee dat de oproep van premier Rutte binnen lijkt te zijn gekomen. Het heeft indruk gemaakt. En ons wordt gelukkig niets verweten", vertelt Ackermans.

Attenderen de klant
De supermarkt is goed voorbereid op het alcoholverbod. Bij alle stellages met alcoholhoudende drank hangen briefjes om klanten te informeren over het alcoholverbod. Ook gaat de alcoholafdeling om 20:00 uur op slot. "We attenderen onze klanten er vriendelijk op dat ze rekening moeten houden met het verbod. Aan de deur, maar ook tussen 19:00 uur en 20:00 uur via de omroepinstallatie", legt Ackermans uit.

'Geen discussie'
Volgens Ackermans heeft hij samen met andere AH-vestigingen vlug moeten handelen naar aanleiding van het besluit van het kabinet. "Het is echt heel snel gegaan, maar we hebben sinds donderdag een kassablokkade op alcohol ingevoerd. Dat betekent dat de alcoholaankoop na 20:00 uur wordt geblokkeerd. Zowel bij de normale kassa’s als bij de zelfscankassa’s. Hiermee halen we de discussie weg, het kan gewoon niet meer."

Alcoholverbod supermarkt (16 okt 2020)
Na 20:00 uur mogen supermarkten geen alcohol meer verkopen.
Foto: Frank Ackermans

Ouderenuurtje
Naast het alcoholverbod hanteert de AH in winkelcentrum Brusselse Poort ook het ouderenuurtje. In de ochtend kunnen alleen ouderen en andere kwetsbare groepen hun boodschappen doen. Het loopt volgens Ackermans niet storm, maar dat maakt volgens hem niets uit. Gezondheid boven alles. "Tientallen klanten maken gebruik van het ouderenuurtje en dat wordt door hen gewaardeerd. Ze zijn blij dat ze even de deur uit mogen en in alle veiligheid boodschappen kunnen doen. Als het verplichte uurtje wegvalt, ga ik er gewoon mee door. Je merkt dat de kwetsbare groep en ouderen dit prettig vinden", zegt Ackermans.

Ouderenuurtje AH Maastricht (16 okt 2020)
Bij de AH is het voor ouderen en kwetsbaren van maandag tot en met vrijdag van 07:00 uur tot 09:00 uur mogelijk om rustig boodschappen te doen.
Foto: Frank Ackermans
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen