Overslaan en naar de inhoud gaan

Alcoholverbod supermarkt: 'Het heeft indruk gemaakt'

Geplaatst opvrijdag 16 oktober 2020 - 14:24

Supermarkten mogen sinds donderdagavond 20:00 uur geen alcohol meer verkopen. "De eerste dag is buitengewoon goed verlopen", zegt manager Frank Ackermans van Albert Heijn XL in winkelcentrum Brusselse Poort in Maastricht tevreden.

Van verbale agressie tegen caissières of intimidatie op de werkvloer was absoluut geen sprake.

"Ik heb het idee dat de oproep van premier Rutte binnen lijkt te zijn gekomen. Het heeft indruk gemaakt. En ons wordt gelukkig niets verweten", vertelt Ackermans.

Attenderen de klant
De supermarkt is goed voorbereid op het alcoholverbod. Bij alle stellages met alcoholhoudende drank hangen briefjes om klanten te informeren over het alcoholverbod. Ook gaat de alcoholafdeling om 20:00 uur op slot. "We attenderen onze klanten er vriendelijk op dat ze rekening moeten houden met het verbod. Aan de deur, maar ook tussen 19:00 uur en 20:00 uur via de omroepinstallatie", legt Ackermans uit.

'Geen discussie'
Volgens Ackermans heeft hij samen met andere AH-vestigingen vlug moeten handelen naar aanleiding van het besluit van het kabinet. "Het is echt heel snel gegaan, maar we hebben sinds donderdag een kassablokkade op alcohol ingevoerd. Dat betekent dat de alcoholaankoop na 20:00 uur wordt geblokkeerd. Zowel bij de normale kassa’s als bij de zelfscankassa’s. Hiermee halen we de discussie weg, het kan gewoon niet meer."

Alcoholverbod supermarkt (16 okt 2020)
Na 20:00 uur mogen supermarkten geen alcohol meer verkopen.
Foto: Frank Ackermans

Ouderenuurtje
Naast het alcoholverbod hanteert de AH in winkelcentrum Brusselse Poort ook het ouderenuurtje. In de ochtend kunnen alleen ouderen en andere kwetsbare groepen hun boodschappen doen. Het loopt volgens Ackermans niet storm, maar dat maakt volgens hem niets uit. Gezondheid boven alles. "Tientallen klanten maken gebruik van het ouderenuurtje en dat wordt door hen gewaardeerd. Ze zijn blij dat ze even de deur uit mogen en in alle veiligheid boodschappen kunnen doen. Als het verplichte uurtje wegvalt, ga ik er gewoon mee door. Je merkt dat de kwetsbare groep en ouderen dit prettig vinden", zegt Ackermans.

Ouderenuurtje AH Maastricht (16 okt 2020)
Bij de AH is het voor ouderen en kwetsbaren van maandag tot en met vrijdag van 07:00 uur tot 09:00 uur mogelijk om rustig boodschappen te doen.
Foto: Frank Ackermans
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen