Overslaan en naar de inhoud gaan

Alcoholverbod supermarkt: 'Het heeft indruk gemaakt'

Geplaatst opvrijdag 16 oktober 2020 - 14:24

Supermarkten mogen sinds donderdagavond 20:00 uur geen alcohol meer verkopen. "De eerste dag is buitengewoon goed verlopen", zegt manager Frank Ackermans van Albert Heijn XL in winkelcentrum Brusselse Poort in Maastricht tevreden.

Van verbale agressie tegen caissières of intimidatie op de werkvloer was absoluut geen sprake.

"Ik heb het idee dat de oproep van premier Rutte binnen lijkt te zijn gekomen. Het heeft indruk gemaakt. En ons wordt gelukkig niets verweten", vertelt Ackermans.

Attenderen de klant
De supermarkt is goed voorbereid op het alcoholverbod. Bij alle stellages met alcoholhoudende drank hangen briefjes om klanten te informeren over het alcoholverbod. Ook gaat de alcoholafdeling om 20:00 uur op slot. "We attenderen onze klanten er vriendelijk op dat ze rekening moeten houden met het verbod. Aan de deur, maar ook tussen 19:00 uur en 20:00 uur via de omroepinstallatie", legt Ackermans uit.

'Geen discussie'
Volgens Ackermans heeft hij samen met andere AH-vestigingen vlug moeten handelen naar aanleiding van het besluit van het kabinet. "Het is echt heel snel gegaan, maar we hebben sinds donderdag een kassablokkade op alcohol ingevoerd. Dat betekent dat de alcoholaankoop na 20:00 uur wordt geblokkeerd. Zowel bij de normale kassa’s als bij de zelfscankassa’s. Hiermee halen we de discussie weg, het kan gewoon niet meer."

Alcoholverbod supermarkt (16 okt 2020)
Na 20:00 uur mogen supermarkten geen alcohol meer verkopen.
Foto: Frank Ackermans

Ouderenuurtje
Naast het alcoholverbod hanteert de AH in winkelcentrum Brusselse Poort ook het ouderenuurtje. In de ochtend kunnen alleen ouderen en andere kwetsbare groepen hun boodschappen doen. Het loopt volgens Ackermans niet storm, maar dat maakt volgens hem niets uit. Gezondheid boven alles. "Tientallen klanten maken gebruik van het ouderenuurtje en dat wordt door hen gewaardeerd. Ze zijn blij dat ze even de deur uit mogen en in alle veiligheid boodschappen kunnen doen. Als het verplichte uurtje wegvalt, ga ik er gewoon mee door. Je merkt dat de kwetsbare groep en ouderen dit prettig vinden", zegt Ackermans.

Ouderenuurtje AH Maastricht (16 okt 2020)
Bij de AH is het voor ouderen en kwetsbaren van maandag tot en met vrijdag van 07:00 uur tot 09:00 uur mogelijk om rustig boodschappen te doen.
Foto: Frank Ackermans
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen