Overslaan en naar de inhoud gaan

Alcohol in het spel bij aanvaring: schipper opgepakt

Geplaatst opdinsdag 2 februari 2021 - 18:59

De schipper die dinsdagmiddag betrokken is geweest bij een aanvaring in Baarlo is opgepakt. De man bleek onder invloed te zijn van alcohol.

Dat laat de politie dinsdag weten. De leeftijd en de woonplaats van de schipper zijn nog niet bekend.

Aanvaring
Een binnenvaartschip is dinsdagmiddag op de veerpont bij tussen Baarlo en Steyl gebotst. Het schip was stuurloos geraakt en kwam in aanvaring met de veerpont, die vanwege het hoogwater uit de vaart was gehaald.

De schipper liet rond 14:00 uur weten dat hij problemen had. Rijkswaterstaat heeft andere schepen de opdracht gegeven om het op drift geraakte schip te stabiliseren en te voorkomen dat het tegen de Maasbrug in Venlo zou botsen. Na de aanvaring tegen de veerpont, kon het schip weer op eigen kracht varen. Het is vervolgens aangemeerd bij de sluis van Belfeld. Daar is de schipper opgepakt.

Lees ook: Aanvaring op de Maas: stuurloos schip botst tegen veerpont

Onderzoek
De Landelijke Eenheid van de politie gaat onderzoeken of er sprake is van technische mankementen aan het schip. Dat doen ze aan de hand van radarbeelden en marifoonverkeer. Volgens de politie kan dit onderzoek enige tijd vergen.

Lees ook: Op zoek naar anker van schip na aanvaring op de Maas

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen