Overslaan en naar de inhoud gaan

Alberto Stegeman confronteert internetoplichter Stan T.

Geplaatst opzondag 15 november 2020 - 22:49

Programmamaker Alberto Stegeman heeft in zijn SBS6-programma Undercover in Nederland zondagavond de uit Vlodrop afkomstige notoire (internet)oplichter Stan T. geconfronteerd met diens daden.

Hij zocht de 23-jarige man thuis op en wachtte tot deze zijn hond ging uitlaten. Daarop sprak hij hem aan, in de hoop hem tot bekentenissen te kunnen verlokken. Dat lukte ook.

Bekentenissen
Voor de camera gaf Stan T. toe dat hij meer dan 40 keer mensen had opgelicht. Volgens Stegeman is dat maar een topje van de ijsberg: T. maakte slachtoffers in Nederland en Duitsland.

Voetbalclubs
Ook lichtte hij diverse voetbalclubs op, waaronder PSV: daar verkocht hij doneerkaarten waarvan de opbrengst bedoeld was voor een niet-bestaand kindje met kanker.

Ex mishandeld
Stan T. zegt sinds zijn nieuwe relatie te zijn gestopt met het oplichten van mensen; hij verwacht nu een kindje. Maar volgens Stegeman gaan de criminele praktijken van Stan T. door, zelfs met zijn nieuwe vriendin. Enige tijd geleden drong het tweetal namelijk het huis van een ex-vriendin van T. binnen. Zijn nieuwe vriendin bewerkte de ex bij die gelegenheid met een hamer. De vriendin zat daarvoor twee weken vast.

'Het gaat veel te makkelijk'
Tijdens het gesprek met Stegeman zegt Stan T. dat hij begon mensen op te lichten nadat hij zelf een keer voor 700 euro was opgelicht. Volgens de man uit Vlodrop ging hij ermee door omdat het zo makkelijk ging. Achteraf zegt hij daar zelf over: "Ik ben dom geweest, ik was jong."

Tattoo
Stan T. kwam eerder ook in het nieuws omdat hij een tatoeage had laten zetten van motorbende Satudarah. Hij bedreigde mensen uit naam van die motorclub, terwijl hij er niet eens lid van was. Dat namen de echte leden van de bende hem niet in dank af: "Ik kreeg een paar tikken en kwam daar nog goed vanaf."

Niet gestopt
Voor het oog van de camera bezweert Stan T. dat hij inmiddels gestopt is met het oplichten van mensen. Ook belooft hij Alberto Stegeman dat hij zijn leven wil beteren voor het kindje dat hij met zijn vriendin verwacht.

Maar niet lang nadat de eerste opnames voor de uitzending van zondagavond zijn gemaakt, krijgt Stegeman contact met een nieuw slachtoffer van Stan T.: een vrouw die een vakantiehuisje bij hem heeft geboekt. Het geld daarvoor moest ze meteen overmaken. Maar nadat de vrouw argwaan kreeg en op onderzoek uitging, blijkt dat het vakantiehuisje niet van Stan T. is en ook niet beschikbaar is in de periode dat de vrouw het had geboekt. Inmiddels heeft de vrouw contact gekregen met nog vijftien andere mensen die met hetzelfde vakantiehuisje de boot in zijn gegaan.

Rechtszaak
Stan T. heeft in het verleden al diverse keren vastgezeten voor zijn oplichtingspraktijken. Hij moet zich uiteindelijk nog voor het gros van deze zaken voor de rechter verantwoorden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen