Overslaan en naar de inhoud gaan

Albert Verlinde in Maastricht voor speciale zwarte hamburger

Geplaatst opzaterdag 11 juli 2020 - 21:07

De showbizzwereld wil duidelijkheid: wanneer zijn grote theatervoorstellingen weer mogelijk? Om aandacht te vragen voor met name de mensen achter de schermen werd zaterdag in Maastricht de eerste zwarte hamburger uitgereikt aan Albert Verlinde.

De branche wil duidelijkheid want nu toe zijn grote concerten en voorstellingen tot 1 september onmogelijk.

Mannen in het zwart
De 'mannen in het zwart' zijn de mensen van het geluid, het licht en de techniek. Meestal zijn ze voor het publiek onzichtbaar, maar zonder hen kan geen enkele voorstelling doorgaan. En uitgerekend die mensen, vaak zelfstandigen, zitten al maanden zonder werk, omdat door de coronacrisis de hele sector op zijn gat licht.

Video: L1

Albert Verlinde
Chefkok Roger Serpenti presenteerde de eerste zwarte hamburger aan theaterproducent Albert Verlinde, wiens bedrijf ook nagenoeg stilligt. Verlinde begrijpt de maatregelen maar wil wel toekomstperspectief voor de sector.

"We weten niet wanneer we weer wat kunnen, daar zou het kabinet toch iets meer duidelijkheid over mogen geven. Want grote producties kosten maanden voorbereiding. Dus als je weer groen licht krijgt heb je niet zomaar iets opgestart. En vooral voor de mensen achter de schermen is dat funest," zei Verlinde zaterdag in Maastricht.

Onmogelijk
Producent Ton Derks nam het initiatief, omdat ook hij hoopt op snellere versoepelingen. "Producties maken op anderhalve meter is onmogelijk. Niet alleen praktisch, maar ook financieel. En het geldt niet alleen voor de evenementenindustrie, maar ook voor de horeca", aldus Derks.

De speciale hamburger blijft tot zeker 1 september op het menu staan. Voor die tijden hoopt de sector op duidelijkheid.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen