Overslaan en naar de inhoud gaan

Albert Verlinde in Maastricht voor speciale zwarte hamburger

Geplaatst opzaterdag 11 juli 2020 - 21:07

De showbizzwereld wil duidelijkheid: wanneer zijn grote theatervoorstellingen weer mogelijk? Om aandacht te vragen voor met name de mensen achter de schermen werd zaterdag in Maastricht de eerste zwarte hamburger uitgereikt aan Albert Verlinde.

De branche wil duidelijkheid want nu toe zijn grote concerten en voorstellingen tot 1 september onmogelijk.

Mannen in het zwart
De 'mannen in het zwart' zijn de mensen van het geluid, het licht en de techniek. Meestal zijn ze voor het publiek onzichtbaar, maar zonder hen kan geen enkele voorstelling doorgaan. En uitgerekend die mensen, vaak zelfstandigen, zitten al maanden zonder werk, omdat door de coronacrisis de hele sector op zijn gat licht.

Video: L1

Albert Verlinde
Chefkok Roger Serpenti presenteerde de eerste zwarte hamburger aan theaterproducent Albert Verlinde, wiens bedrijf ook nagenoeg stilligt. Verlinde begrijpt de maatregelen maar wil wel toekomstperspectief voor de sector.

"We weten niet wanneer we weer wat kunnen, daar zou het kabinet toch iets meer duidelijkheid over mogen geven. Want grote producties kosten maanden voorbereiding. Dus als je weer groen licht krijgt heb je niet zomaar iets opgestart. En vooral voor de mensen achter de schermen is dat funest," zei Verlinde zaterdag in Maastricht.

Onmogelijk
Producent Ton Derks nam het initiatief, omdat ook hij hoopt op snellere versoepelingen. "Producties maken op anderhalve meter is onmogelijk. Niet alleen praktisch, maar ook financieel. En het geldt niet alleen voor de evenementenindustrie, maar ook voor de horeca", aldus Derks.

De speciale hamburger blijft tot zeker 1 september op het menu staan. Voor die tijden hoopt de sector op duidelijkheid.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV