Overslaan en naar de inhoud gaan

Albanezen en Syriërs runden drugsoperatie vanuit Limburg

Geplaatst opvrijdag 23 oktober 2020 - 11:29

De grote drugsoperatie die donderdag werd opgerold door politie en justitie, werd gerund door groepen Albanezen en Syriërs. Ze opereerden voornamelijk vanuit Limburg en Spanje.

Het onderzoek liep al sinds november vorig jaar en leidde sindsdien al tot het oprollen van meerdere hennepplantages en de arrestatie van drie Roemenen op 4 juni in Geleen.

Lees ook: Veertien arrestaties tijdens grote internationale drugsactie

Cruciale rol
Tijdens het onderzoek werden betrokkenen geruime tijd afgeluisterd en luisterde de politie ook mee bij een autobedrijf in Beek. Dat bedrijf speelt volgens justitie een cruciale rol in de organisatie. Er liep een duidelijke lijn tussen Limburg, Beek in het bijzonder, en Spanje.

Donderdag werden er daarom ook in de omgeving van Barcelona negen mensen gearresteerd. In Spanje zou de hennep worden geteeld en vervolgens naar Nederland worden gebracht.

Video: Track'88

Twee groepen
De politie denkt dat er sprake is van twee criminele groepen die met elkaar samenwerken. Eén groep bestaat met name uit Albanezen, de andere kent voornamelijk Syrische leden. Naast de veertien gearresteerde personen zijn er nog meer verdachten in beeld, maar zij zijn nog voortvluchtig. Het gaat om Albanese, Irakese, Nederlandse en Syrische verdachten.

Lees ook: Boze ex-vriendin brengt Roemeens drugstrio in problemen

The Soprano's
Volgens justitie verdiende de organisatie miljoenen euro's met internationale hennephandel. Ze zouden panden hebben gehuurd onder valse namen. Opvallend detail: bij het afsluiten van bijvoorbeeld een huur- of energiecontract, gebruikten de verdachten namen uit de televisieserie The Soprano's.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen