Overslaan en naar de inhoud gaan

Albanezen en Syriërs runden drugsoperatie vanuit Limburg

Geplaatst opvrijdag 23 oktober 2020 - 11:29

De grote drugsoperatie die donderdag werd opgerold door politie en justitie, werd gerund door groepen Albanezen en Syriërs. Ze opereerden voornamelijk vanuit Limburg en Spanje.

Het onderzoek liep al sinds november vorig jaar en leidde sindsdien al tot het oprollen van meerdere hennepplantages en de arrestatie van drie Roemenen op 4 juni in Geleen.

Lees ook: Veertien arrestaties tijdens grote internationale drugsactie

Cruciale rol
Tijdens het onderzoek werden betrokkenen geruime tijd afgeluisterd en luisterde de politie ook mee bij een autobedrijf in Beek. Dat bedrijf speelt volgens justitie een cruciale rol in de organisatie. Er liep een duidelijke lijn tussen Limburg, Beek in het bijzonder, en Spanje.

Donderdag werden er daarom ook in de omgeving van Barcelona negen mensen gearresteerd. In Spanje zou de hennep worden geteeld en vervolgens naar Nederland worden gebracht.

Video: Track'88

Twee groepen
De politie denkt dat er sprake is van twee criminele groepen die met elkaar samenwerken. Eén groep bestaat met name uit Albanezen, de andere kent voornamelijk Syrische leden. Naast de veertien gearresteerde personen zijn er nog meer verdachten in beeld, maar zij zijn nog voortvluchtig. Het gaat om Albanese, Irakese, Nederlandse en Syrische verdachten.

Lees ook: Boze ex-vriendin brengt Roemeens drugstrio in problemen

The Soprano's
Volgens justitie verdiende de organisatie miljoenen euro's met internationale hennephandel. Ze zouden panden hebben gehuurd onder valse namen. Opvallend detail: bij het afsluiten van bijvoorbeeld een huur- of energiecontract, gebruikten de verdachten namen uit de televisieserie The Soprano's.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen