Overslaan en naar de inhoud gaan

Albanezen en Syriërs runden drugsoperatie vanuit Limburg

Geplaatst opvrijdag 23 oktober 2020 - 11:29

De grote drugsoperatie die donderdag werd opgerold door politie en justitie, werd gerund door groepen Albanezen en Syriërs. Ze opereerden voornamelijk vanuit Limburg en Spanje.

Het onderzoek liep al sinds november vorig jaar en leidde sindsdien al tot het oprollen van meerdere hennepplantages en de arrestatie van drie Roemenen op 4 juni in Geleen.

Lees ook: Veertien arrestaties tijdens grote internationale drugsactie

Cruciale rol
Tijdens het onderzoek werden betrokkenen geruime tijd afgeluisterd en luisterde de politie ook mee bij een autobedrijf in Beek. Dat bedrijf speelt volgens justitie een cruciale rol in de organisatie. Er liep een duidelijke lijn tussen Limburg, Beek in het bijzonder, en Spanje.

Donderdag werden er daarom ook in de omgeving van Barcelona negen mensen gearresteerd. In Spanje zou de hennep worden geteeld en vervolgens naar Nederland worden gebracht.

Video: Track'88

Twee groepen
De politie denkt dat er sprake is van twee criminele groepen die met elkaar samenwerken. Eén groep bestaat met name uit Albanezen, de andere kent voornamelijk Syrische leden. Naast de veertien gearresteerde personen zijn er nog meer verdachten in beeld, maar zij zijn nog voortvluchtig. Het gaat om Albanese, Irakese, Nederlandse en Syrische verdachten.

Lees ook: Boze ex-vriendin brengt Roemeens drugstrio in problemen

The Soprano's
Volgens justitie verdiende de organisatie miljoenen euro's met internationale hennephandel. Ze zouden panden hebben gehuurd onder valse namen. Opvallend detail: bij het afsluiten van bijvoorbeeld een huur- of energiecontract, gebruikten de verdachten namen uit de televisieserie The Soprano's.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen