Overslaan en naar de inhoud gaan

Al twee weken geen coronagevallen in Mook en Middelaar

Geplaatst opdonderdag 4 maart 2021 - 21:42

De gemeente Mook en Middelaar is al twee weken 'coronavrij'. Daar is in die periode geen enkel coronageval vastgesteld.

Volgens de GGD Limburg-Noord kennen zestien gemeenten in Nederland, waaronder Mook en Middelaar, geen coronabesmettingen.

Kleinere gemeente
Een concrete verklaring is er niet. Wat een verklaring volgens de GGD zou kunnen zijn, is dat het aantal besmettingen in kleinere gemeenten geringer is. "Dat zou een reden kunnen zijn", zegt een woordvoerder. Klein is Mook en Middelaar zeker: de gemeente telt zo'n 8.000 inwoners.

Coronagevallen
Het eerst coronageval in Mook en Middelaar werd op 18 maart 2020 vastgesteld. In de eerste golf raakten meerdere mensen besmet. Vervolgens was er een relatief rustige zomerperiode en daarna nam het aantal besmettingen weer toe, met een piek op 27 oktober. Vervolgens daalden de cijfers, maar rond de feestdagen en jaarwisseling piekte het weer. Op 3 januari dit jaar werden de meeste positieve coronatesten gemeld: 11 stuks. Dan komen we bij de laatste 14 dagen: niemand testte positief op Covid-19.

Tevreden
Opvallende cijfers, maar ook de gemeente heeft hier geen uitleg voor. Blij is Mook en Middelaar zeker. "We prijzen het gedrag van onze inwoners, maar het kan morgen zo weer anders zijn met de besmettingen", meldt een woordvoerder. Ook krijgt de gemeente van onder meer agenten en boa's te horen dat bewoners zich netjes gedragen. "Al weet je natuurlijk nooit wat er achter de voordeuren gebeurt", legt de woordvoerder uit.

Over het hele jaar bekeken heeft Mook en Middelaar te maken gehad met 459 besmettingen op bijna 8.000 inwoners.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen