Overslaan en naar de inhoud gaan

Al twee weken geen coronagevallen in Mook en Middelaar

Geplaatst opdonderdag 4 maart 2021 - 21:42

De gemeente Mook en Middelaar is al twee weken 'coronavrij'. Daar is in die periode geen enkel coronageval vastgesteld.

Volgens de GGD Limburg-Noord kennen zestien gemeenten in Nederland, waaronder Mook en Middelaar, geen coronabesmettingen.

Kleinere gemeente
Een concrete verklaring is er niet. Wat een verklaring volgens de GGD zou kunnen zijn, is dat het aantal besmettingen in kleinere gemeenten geringer is. "Dat zou een reden kunnen zijn", zegt een woordvoerder. Klein is Mook en Middelaar zeker: de gemeente telt zo'n 8.000 inwoners.

Coronagevallen
Het eerst coronageval in Mook en Middelaar werd op 18 maart 2020 vastgesteld. In de eerste golf raakten meerdere mensen besmet. Vervolgens was er een relatief rustige zomerperiode en daarna nam het aantal besmettingen weer toe, met een piek op 27 oktober. Vervolgens daalden de cijfers, maar rond de feestdagen en jaarwisseling piekte het weer. Op 3 januari dit jaar werden de meeste positieve coronatesten gemeld: 11 stuks. Dan komen we bij de laatste 14 dagen: niemand testte positief op Covid-19.

Tevreden
Opvallende cijfers, maar ook de gemeente heeft hier geen uitleg voor. Blij is Mook en Middelaar zeker. "We prijzen het gedrag van onze inwoners, maar het kan morgen zo weer anders zijn met de besmettingen", meldt een woordvoerder. Ook krijgt de gemeente van onder meer agenten en boa's te horen dat bewoners zich netjes gedragen. "Al weet je natuurlijk nooit wat er achter de voordeuren gebeurt", legt de woordvoerder uit.

Over het hele jaar bekeken heeft Mook en Middelaar te maken gehad met 459 besmettingen op bijna 8.000 inwoners.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen