Overslaan en naar de inhoud gaan

Al sinds mei asbest op de weg in Roerdalen

Geplaatst opzaterdag 8 oktober 2016 - 11:09

Roerdalen is niet van plan losse asbeststukjes weg te halen van de Munningsboschhofweg in ’t Reutje.

Het asbest zal weg moeten worden gehaald door het ministerie van Milieu.

Onrust
Roerdalen heeft de milieuinspectie gevraagd 'adequaat' te handelen omdat er al snel maatschappelijk onrust ontstaat als asbest in het spel is. Dat was in mei, vrijdag lagen er nog steeds stukken asbest op de landweg in de buurtschap.

Aangekaart
De kwestie werd eind april bij de gemeente aangekaart door buurtbewoner Marcel Riswick. Vier jaar geleden werd op dezelfde plek ook al asbest gevonden. Toen zag de inspectie geen reden tot ingrijpen omdat de verontreiniging niet erg genoeg was. Volgens Riswick is vier jaar geleden niet goed opgeruimd. Bovendien wordt de weg gebruikt door wandelaars, fietsers en automobilisten. Die woelen de grond om waardoor het spul aan de oppervlakte komt.

Onbegrijpelijk
Riswick
vindt het onbegrijpelijk dat burgemeester Monique de Boer-Beerta van Roerdalen als verantwoordelijke voor de veiligheid niet ingrijpt en de kwestie op het bordje van de milieu-inspectie legt. Hij verwacht van de gemeente dat die de weg afsluit voor fietsers, wandelaars, kinderen en automobilisten. Hij wacht nu nog even af hoe de milieu-inspectie reageert op het verzoek van Roerdalen. Als dat te lang duurt kan het ministerie een brief van Riswick verwachten.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Vier pilotprojecten over asbest en energie
Rattenplaag teistert Heerlense buurt
Drugspand zonder drugs op slot in Posterholt
Moeten de inwoners van Roermond zich zorgen maken?
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen