Overslaan en naar de inhoud gaan

Al ruim 300 mensen verloren baan bij Outlet door corona

Geplaatst opdonderdag 30 april 2020 - 11:55

Vanwege de coronacrisis hebben al meer dan 300 werknemers van het Designer Outlet Roermond hun baan verloren. Het winkelgebied werd zes weken geleden op last van de Veiligheidsregio Limburg-Noord gesloten.

Het gaat vooral om tijdelijke contracten die niet verlengd zijn of zzp'ers, vertelt directeur Rudolf van Gompel in een videoboodschap aan de shopmanagers.

Meer ontslagen
Doordat veel winkeleigenaren aanspraak hebben kunnen maken op de NOW-regeling kan het ontslag van personeel met een vast contract voorlopig nog worden uitgesteld. Maar Van Gompel benadrukt wel dat het belangrijk is dat de winkels snel weer open kunnen, zodat winkeleigenaren omzet kunnen draaien en daardoor ook weer salarissen kunnen betalen.

Lees ook: Designer Outlet Roermond dicht op last Veiligheidsregio

Veiligheidsaanpak
De directie is druk bezig met de veiligheidsaanpak in het winkelpark. Er is daarvoor een plan ingediend dat momenteel door de Veiligheidsregio bestudeerd wordt. Daarna kan pas een besluit worden genomen over de heropening van het winkelcentrum.

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio kan niet zeggen op welke termijn dat besluit zal worden genomen.

Winkels open
Rudolf van Gompel laat in de video doorschemeren dat hij het er niet mee eens is dat de Designer Outlet in Roermond nog steeds dicht is. "Al onze Duitse en Oostenrijkse centra zijn bijvoorbeeld al open. En natuurlijk onze outlet in Roosendaal. De op één na grootste outlet van Nederland, Bataviastad, is zelfs nooit gesloten geweest." En hij verwijst daarnaast ook naar IKEA, de Bijenkorf en 2 Brüder in Venlo. Deze grote winkels zijn allemaal al heropend of nooit dicht geweest.

Klaarstaan
De voorbereidingen voor de heropening zijn in ieder geval bijna klaar. "Mijn team verwacht dat we dit weekend klaar zijn voor de opening. Zodat we met een druk op de knop open kunnen, zodra we dat mogen", aldus Van Gompel.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen