Overslaan en naar de inhoud gaan

'Al-Qaida voert jacht op Geert Wilders op'

Geplaatst opdinsdag 5 mei 2015 - 9:07

De dreiging rond Geert Wilders neemt toe. De politicus uit Venlo staat inmiddels hoog op de 'targetlist' van Al-Qaida.

Dat zegt terrorisme-expert Glenn Schoen in de Telegraaf.

Interessant doelwit
Volgens Glenn Schoen is Geert Wilders "één van de weinige westerse prominenten die consequent worden opgevoerd als target. Hij is bovendien de enige parlementariër, waardoor hij een meerwaarde heeft voor jihadisten."

Daarom zou de bewaking rond Wilders volgens Schoen verder aangescherpt en uitgebreid moeten worden.

Schietpartij
De terrorisme-expert doet deze uitspraken in de Telegraaf naar aanleiding van de schietpartij bij een bijeenkomst in Amerika waar Geert Wilders de belangrijkste spreker was. De politicus uit Venlo had vlak voor de twee daders het vuur openden het pand al verlaten.

Lees ook: Schietpartij op bijeenkomst met Geert Wilders in VS

'Targetlist'
De naam van de Limburgse politicus staat volgens Schoen samen met onder meer Carsten Juste, Terry Jones, Kurt Westergaard, Lars Vilks en Ayaan Hirsi Ali op de 'targetlist' van Al-Qaida.

Ook de vermoorde hoofdredacteur van Charli Hebdo, Stéphane Charbonnier, stond op de lijst.

Strijdbaar
Wilders zelf weigert te buigen na de extremistische aanslag. "Ik ben samen met de andere aanwezigen door het oog van de naald gekropen. Maar ik blijf onverminderd strijden voor de vrijheid van meningsuiting en tegen de islamisering in Nederland", zegt hij in de Telegraaf.

Lees ook: Rutte blij dat Wilders ongedeerd is na schietpartij

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Schietpartij op bijeenkomst met Geert Wilders in VS
'Schutters bijeenkomst Wilders handelden alleen'
Rutte blij dat Wilders ongedeerd is na schietpartij
IS eist aanslag bijeenkomst Wilders op
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen