Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Al Mohsinin moskee loopt over door vluchtelingen

Geplaatst opdonderdag 3 december 2015 - 6:56

De komst van het asielzoekerscentrum in Weert met duizend vluchtelingen, onder wie een groot aantal moslims, heeft ook gevolgen voor het geestelijk leven in de stad.

Dat heeft vooral de Marokkaanse Al Mohsinin moskee aan de Sutjensstraat gemerkt. Volgens de gemeente is het daar tijdens het voor moslims belangrijke vrijdagmiddaggebed met het extra azc-bezoek nu ontzettend druk.

Vrijdagmiddaggebed
De moskee heeft toch een capaciteit van zo’n vijfhonderd personen. Als er dan behalve de normale bezoekers driehonderd vluchtelingen komen, dan is het niet verwonderlijk dat niet alle moskeegangers in het gebouw passen. Gevolg is dat veel mensen buiten bij de moskee moeten bidden, zegt een woordvoerder van de gemeente.

Geen overlast
"Nee, van overlast is geen sprake", zegt ook Ahmed Ade, die vaak de moskee aan de Sutjensstraat bezoekt. "Op vrijdagmiddag moeten wel wat mensen buiten staan vanwege de drukte. De gebedsdienst duurt maar tien minuten. Waarover hebben we het dan überhaupt?"

Ruimte in de kerk
Ook een buurtbewoner bespeurt geen overlast. "Te druk in de moskee?", zegt hij. "Ik weet wel een oplossing." Hij wijst naar de kerktoren die boven de daken van Keent uitsteekt. "Dan gaan ze toch daarnaartoe, daar is plek genoeg."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Inburgering in bibliotheek Weert
'Limburg moet meer begrip tonen voor vluchtelingen'
Duizend vluchtelingen naar kazerne in Weert
Van Horne Kazerne Weert
Eerste vluchtelingen binnen enkele weken in Weert
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen