Overslaan en naar de inhoud gaan

Al kampioen, maar geen promotie: Bevo protesteert

Geplaatst opzondag 29 maart 2020 - 16:43

Handbalvereniging Bevo HC heeft bezwaar gemaakt tegen het besluit van de Nederlandse handbalbond NHV om het tweede team van de Panningse club niet te laten promoveren.

De bond heeft de nationale handbalcompetities definitief stilgelegd. Omdat ze niet meer hervat worden, is besloten geen kampioenen uit te roepen en geen teams te laten promoveren of degraderen.

Niet meer te achterhalen
Het tweede team van Bevo kroonde zich voor de uitbraak van het coronavirus al officieel tot kampioen in de eerste divisie en mocht ook promoveren. En al zou de competitie nog hervat worden, dan zou Bevo 2 niet meer te achterhalen zijn. Daarom beroept de Panningse vereniging zich op artikel 30 in het regelementenboek.

Uitbreiden
Dat laat voorzitter Mustafa Amhaouch weten aan L1: "We hebben het afgelopen donderdag besproken in het Topsportplatform. De Eredivisie-mannen zou moeten uitbreiden naar veertien of zestien teams. De eerste gesprekken waren constructief en positief. Het bestuur van het NHV is nu aan zet, maar we hopen op korte termijn al een eerste positief signaal te krijgen."

Twaalf teams
Bij de handbalvrouwen wordt de Eredivisie komend seizoen uitgebreid naar twaalf teams. Daardoor spelen de twee Limburgse clubs op het hoogste niveau, Handbal Venlo en het Geleense V&L, twee thuiswedstrijden meer. Dat is in financieel en sportief opzicht gunstig.

Financiƫle problemen
Kwiek (dat de kampioenstitel in februari al vierde) en runner-up Fortissimo dienden een verzoek in, dat vanwege de uitbreiding door het NHV gehonoreerd werd. Andere teams krijgen nog tot 19 april de kans een indelingswens in te dienen bij de bond. Dat zou voor BFC uit Beek kunnen gelden. Eredivisionist Voorwaarts kampt met begrotingsproblemen en de kans is daardoor aanwezig dat de Beekse eerste divisionist een stap hoger zou kunnen gaan spelen. "wij hebben formeel een beroep gedaan op het betreffende artikel", laat BFC via de scretaris weten.

Provincie
Overigens geven naast de drie handbalclubs (Bevo HC, V&L en BFC), ook Lions (Sittard) en HandbaL Venlo aan een aanvraag in te dienen voor de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19. Sportverenigingen-en stichtingen kunnen onder voorwaarden een bijdrage van vierduizend euro ontvangen. De clubs hebben daarnaast gezamenlijk een brief naar het provinciebestuur gestuurd waarin aandacht gevraagd wordt voor de financiƫle gevolgen van de crisis.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen