Overslaan en naar de inhoud gaan

'Al Houda moskee Geleen broeinest voor salafisten'

Geplaatst opwoensdag 12 februari 2020 - 8:49

De Al Houda moskee in Geleen zou geld van onder andere Saoedi-Arabië gebruiken om het salafisme te propageren.

Dat beweren twee oud-bezoekers van de moskee.

Parlementaire commissie
Hajer Harzi en Abdallah Laaouej getuigen woensdag voor een parlementaire commissie die onderzoek doet naar de financiering van radicale islam in Nederland door buitenlandse geldschieters. De commissie wil achterhalen hoe buitenlandse geldstromen ongewenste beïnvloeding van moskeeën, islamitische scholen en andere organisaties in de hand werken.

Intimidatie
Harzi en Laaouej kwamen regelmatig in het gebedshuis in Geleen. Toen ze merkten dat de salafistische leer gepropageerd werd, hebben zij de moskee de rug toegekeerd. Gematigde moslims zouden in de moskee door radicale islamieten worden geïntimideerd. “Als je niet de radicale leer aanhangt, ben je volgens de moskee geen echte moslim", zegt Hajer Harzi. "En als je je westers kleedt, kijken ze je na."

Terrorisme
De Al Houda moskee is al langer in opspraak. In 2017 werd bij een grootscheepse actie van de politie, FIOD en het Openbaar Ministerie een inval gedaan in verband met een witwasonderzoek. De voorzitter en secretaris worden verdacht van witwassen. De vicevoorzitter wordt verdacht van financiering van terrorisme, ronselen van jihadisten en lidmaatschap van een terroristische organisatie. De rechtszaak tegen de bestuursleden begint deze maand.

De Al Houda moskee was niet bereikbaar voor commentaar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen