Overslaan en naar de inhoud gaan

Al duizend handtekeningen voor afsplitsing Schimmert

Geplaatst opdonderdag 7 juli 2016 - 20:49

In Schimmert zijn in amper één week tijd duizend handtekeningen verzameld tegen het fusiebesluit van de gemeente Nuth, Schinnen en Onderbanken.

"Er is geen samenhang tussen de dorpen uit de nieuwe gemeente en Schimmert. Schimmert oriënteert zich, geografisch bepaald, onder andere qua werk, winkels, school en recreatieve mogelijkheden op Beek, Meerssen en Valkenburg", staat te lezen op de website waar meer dan duizend mensen afgelopen week de petitie tekenden.

Meer dan de helft
​Barry Kuipers, een van de initiatiefnemers van de petitie, is in zijn nopjes met het aantal handtekeningen. "Iedereen die de petitie heeft getekend is 16 jaar of ouder. In ons dorp wonen ongeveer 2700 16-plussers. De petitie loopt door tot volgende week dinsdag. Tegen die tijd heeft misschien wel meer dan de helft de petitie getekend. Er is dus draagvlak hiervoor."

Moed en vertrouwen
Volgens Kuipers was er, zo staat in het Handboek Gemeentelijke Herindeling te lezen, ook ‘draagvlak’ nodig voor de fusie van Nuth met Schinnen en Onderbanken. "En dat is er dus niet, zo blijkt. Ik weet dat het heel lastig gaat worden om het besluit nog terug te draaien, en ik weet ook niet precies wat er mogelijk is. Maar dit geeft in ieder geval moed en vertrouwen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Serieus kijken naar rol van Schimmert bij fusie'
Tweede Kamer stemt in met fusie Beekdaelen
Provincie trekt geen nieuwe grenzen voor fusie ONS
Ruim 1200 stemmen tegen fusie ONS
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen