Overslaan en naar de inhoud gaan

Al duizend handtekeningen voor afsplitsing Schimmert

Geplaatst opdonderdag 7 juli 2016 - 20:49

In Schimmert zijn in amper één week tijd duizend handtekeningen verzameld tegen het fusiebesluit van de gemeente Nuth, Schinnen en Onderbanken.

"Er is geen samenhang tussen de dorpen uit de nieuwe gemeente en Schimmert. Schimmert oriënteert zich, geografisch bepaald, onder andere qua werk, winkels, school en recreatieve mogelijkheden op Beek, Meerssen en Valkenburg", staat te lezen op de website waar meer dan duizend mensen afgelopen week de petitie tekenden.

Meer dan de helft
​Barry Kuipers, een van de initiatiefnemers van de petitie, is in zijn nopjes met het aantal handtekeningen. "Iedereen die de petitie heeft getekend is 16 jaar of ouder. In ons dorp wonen ongeveer 2700 16-plussers. De petitie loopt door tot volgende week dinsdag. Tegen die tijd heeft misschien wel meer dan de helft de petitie getekend. Er is dus draagvlak hiervoor."

Moed en vertrouwen
Volgens Kuipers was er, zo staat in het Handboek Gemeentelijke Herindeling te lezen, ook ‘draagvlak’ nodig voor de fusie van Nuth met Schinnen en Onderbanken. "En dat is er dus niet, zo blijkt. Ik weet dat het heel lastig gaat worden om het besluit nog terug te draaien, en ik weet ook niet precies wat er mogelijk is. Maar dit geeft in ieder geval moed en vertrouwen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Serieus kijken naar rol van Schimmert bij fusie'
Tweede Kamer stemt in met fusie Beekdaelen
Provincie trekt geen nieuwe grenzen voor fusie ONS
Ruim 1200 stemmen tegen fusie ONS
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen