Overslaan en naar de inhoud gaan

Al drie miljoen euro opgehaald voor watersnood Limburg

Geplaatst opzaterdag 17 juli 2021 - 22:32

De teller van Giro 777 stond zaterdagochtend op één miljoen, in de middag op twee miljoen en zaterdagavond is er drie miljoen euro ingezameld voor het door water getroffen Limburg.

Er zijn nu zo'n 55.000 mensen, bedrijven en instellingen die iets gedoneerd hebben.

Rampenfonds is tevreden
De voorzitter van het Nationaal Rampenfonds laat weten aangenaam verrast te zijn. "We zijn onder indruk van hoe snel het gaat. Je ziet hoe betrokken iedereen is", zegt Clémence Ross-Van Dorp op calamiteitenzender L1 Radio.

"Het gaat heel hard. Mensen kunnen blijven doneren, maar op een gegeven moment moeten we wel geld gaan uitgeven aan projecten in Limburg", aldus Ross-Van Dorp over de donaties.

Beoordelingscommissie
Het inzamelingsnummer is vrijdag opengesteld door het Nationaal Rampenfonds (NRF). Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die schrijnend zijn en niet uit andere bronnen gedekt worden, aldus het NRF.

De giften worden via een beoordelingscommissie toegekend aan gekwalificeerde herstelprojecten van maatschappelijke organisaties.

Ook eerdere overstromingen
Het is niet de eerste keer dat het Nationaal Rampenfonds Limburg te hulp schiet. Het NRF heeft ook financiële bijdragen geleverd na de aardbeving en overstromingen in 1993 en 1995.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen