Overslaan en naar de inhoud gaan

Al bijna 50 jaar verslingerd aan midgetgolfbaan Steinerbos

Geplaatst opzondag 4 april 2021 - 18:02

Zijn naam is Jan Visschers, maar die is waarschijnlijk niet zo bekend. Toch zullen meerdere generaties bezoekers van het Steinerbos hem wel kennen, want al 43 jaar is hij het gezicht van de midgetgolfbaan.

"Heerlijk dat we weer sinds Pasen weer open mogen", zegt de 86-jarige Visschers. 'Stoppen zal ik nooit."

DSM
Hij werkte bij DSM toen het bedrijf een midgetgolfbaan liet aanleggen in het Steinerbos. "Ik had het midgetgolf zelf net ontdekt en had en richtte als werknemer van DSM midgetgolfclub ''t Stikske' op. En een paar jaar later werd ik beheerder van het parkje."

Video: L1

Pannenkoeken
Visschers bouwde een clublokaal met restaurant. Op het moment dat het overdekte terras gereed kwam, overleed zijn vrouw Josien. Een moeilijke tijd voor Jan, maar hij hertrouwde met Joke en die krijgt het idee om pannenkoeken te gaan bakken in het restaurant. "Dat werd een groot succes", blikt Jan terug. "Het zat hier vaak helemaal vol. Het was echt een groot succes, gouden jaren."

Hek
Maar de gouden jaren kwamen ten einde toen de gemeente de midgetgolfbaan en het restaurant met een hek afsneed van het Steinerbos. "Het waren namelijk vaak de gezinnen die na een dagje bos bij ons wat kwamen eten. Dat hield nu op. Van de golfers alleen is het eigenlijk niet te doen."

Heel matig
Visschers ging in protest bij de gemeente, maar het mocht niet baten. "De laatste jaren zijn echt heel matig. Maar ik ga gewoon door. Ik heb ene pensioen en hoef er gelukkig niet van te leven. Maar leuk is het ook niet. Er moet ook niet te veel eigen geld in blijven verdwijnen." Toch is stoppen geen optie voor Jan Visschers. "Nee, ik denk juist dat ik scherp van geest blijf door het werk hier. Als ik stop, ga ik dood. Dat doen we dus niet."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen