Overslaan en naar de inhoud gaan

Al 80 mensen met corona besmet bij DPD Hückelhoven

Geplaatst opzaterdag 16 mei 2020 - 15:41

In een verdeelcentrum van pakketdienst DPD in het Duitse Hückelhoven is een uitbraak van corona vastgesteld. Hückelhoven ligt onder de rook van Heinsberg.

Volgens de Duitse regionale omroep WDR zijn er van 340 onderzochte medewerkers 80 positief getest. Van 60 overige medewerkers zijn de testresultaten nog niet bekend. Alle werknemers van het centrum zijn voor twee weken in quarantaine geplaatst.

Bijgesteld
Eerder op zaterdag maakte de Kreis Heinsberg bekend dat er 42 medewerkers van DPD positief getest waren, maar dat de resultaten van 230 medewerkers nog niet bekend waren.

Lokale uitbraak
De uitbraak in het verdeelcentrum kwam begin deze week aan het licht. Daarop richtte de Duitse gezondheidsdienst er een mobiele teststraat in. Het centrum is uit voorzorg gesloten. Waardoor het virus zo om zich heen heeft kunnen grijpen, is nog niet bekend.

Het verdeelcentrum wordt nu eerst grondig schoongemaakt en ontsmet. De bezorging van pakketten wordt overgenomen door andere DPD-vestigingen in de regio.

Versoepelingen
Volgens districtsbestuurder Stephan Pusch van de Kreis Heinsberg heeft de plaatselijke corona-uitbraak vermoedelijk geen gevolgen voor de versoepeling van de coronamaatregelen in de regio Heinsberg. Maar een beslissing daarover wordt maandag pas genomen door het verantwoordelijke crisisteam.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen