Overslaan en naar de inhoud gaan

Al 80 mensen met corona besmet bij DPD Hückelhoven

Geplaatst opzaterdag 16 mei 2020 - 15:41

In een verdeelcentrum van pakketdienst DPD in het Duitse Hückelhoven is een uitbraak van corona vastgesteld. Hückelhoven ligt onder de rook van Heinsberg.

Volgens de Duitse regionale omroep WDR zijn er van 340 onderzochte medewerkers 80 positief getest. Van 60 overige medewerkers zijn de testresultaten nog niet bekend. Alle werknemers van het centrum zijn voor twee weken in quarantaine geplaatst.

Bijgesteld
Eerder op zaterdag maakte de Kreis Heinsberg bekend dat er 42 medewerkers van DPD positief getest waren, maar dat de resultaten van 230 medewerkers nog niet bekend waren.

Lokale uitbraak
De uitbraak in het verdeelcentrum kwam begin deze week aan het licht. Daarop richtte de Duitse gezondheidsdienst er een mobiele teststraat in. Het centrum is uit voorzorg gesloten. Waardoor het virus zo om zich heen heeft kunnen grijpen, is nog niet bekend.

Het verdeelcentrum wordt nu eerst grondig schoongemaakt en ontsmet. De bezorging van pakketten wordt overgenomen door andere DPD-vestigingen in de regio.

Versoepelingen
Volgens districtsbestuurder Stephan Pusch van de Kreis Heinsberg heeft de plaatselijke corona-uitbraak vermoedelijk geen gevolgen voor de versoepeling van de coronamaatregelen in de regio Heinsberg. Maar een beslissing daarover wordt maandag pas genomen door het verantwoordelijke crisisteam.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen