Overslaan en naar de inhoud gaan

Al 80 mensen met corona besmet bij DPD Hückelhoven

Geplaatst opzaterdag 16 mei 2020 - 15:41

In een verdeelcentrum van pakketdienst DPD in het Duitse Hückelhoven is een uitbraak van corona vastgesteld. Hückelhoven ligt onder de rook van Heinsberg.

Volgens de Duitse regionale omroep WDR zijn er van 340 onderzochte medewerkers 80 positief getest. Van 60 overige medewerkers zijn de testresultaten nog niet bekend. Alle werknemers van het centrum zijn voor twee weken in quarantaine geplaatst.

Bijgesteld
Eerder op zaterdag maakte de Kreis Heinsberg bekend dat er 42 medewerkers van DPD positief getest waren, maar dat de resultaten van 230 medewerkers nog niet bekend waren.

Lokale uitbraak
De uitbraak in het verdeelcentrum kwam begin deze week aan het licht. Daarop richtte de Duitse gezondheidsdienst er een mobiele teststraat in. Het centrum is uit voorzorg gesloten. Waardoor het virus zo om zich heen heeft kunnen grijpen, is nog niet bekend.

Het verdeelcentrum wordt nu eerst grondig schoongemaakt en ontsmet. De bezorging van pakketten wordt overgenomen door andere DPD-vestigingen in de regio.

Versoepelingen
Volgens districtsbestuurder Stephan Pusch van de Kreis Heinsberg heeft de plaatselijke corona-uitbraak vermoedelijk geen gevolgen voor de versoepeling van de coronamaatregelen in de regio Heinsberg. Maar een beslissing daarover wordt maandag pas genomen door het verantwoordelijke crisisteam.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen