Overslaan en naar de inhoud gaan

Akkoord over plan Looiershof, bouw woonwijk van start

Geplaatst opdinsdag 3 februari 2015 - 6:56

Nog voor de zomer wordt gestart met de bouw van een woonwijkje op de plek van de voormalige vermicellifabriek in het Jekerkwartier.

Initiatiefnemer Ruud Jacobs heeft een akkoord bereikt met de welstand- en monumentencommissie en met de onwonenden over de bouw van 29 appartementen en negen stadsvilla’s op het Bauduinterrein tussen de Grote Looiersstraat en de Ezelmarkt.

Geven en nemen
Volgens Jacobs is er een convenant gesloten met de directe buren over onder meer veiligheid, privacy en overlast tijdens de bouwperiode en na de realisatie. "Dat was een kwestie van geven en nemen”, zegt de initiatiefnemer.

Hoeder van deze buurt
Arent van der Feltz zegt namens de bewoners dat er inderdaad over een groot aantal zaken overeenstemming is. "De meeste directe omwonenden hebben getekend. Allemaal individueel, en met sommigen zijn ook individuele afspraken gemaakt. Wij hebben nooit alles willen tegenhouden en hebben ook nooit alleen naar ons eigenbelang gekeken, maar er moesten wel wat zaken geregeld worden. We voelen ons toch hoeder van deze buurt. Gelukkig ligt er nu iets waar we ons in kunnen vinden."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Twee inbrekers opgepakt in Maastricht
Bewoners vluchten huis uit na keukenbrand
Foto's: Camiel Eurlings' villa in Valkenburg staat te koop
Duurste huis van Nederland koop je niet langer in Heerlen
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen