Overslaan en naar de inhoud gaan

Akkoord over plan Looiershof, bouw woonwijk van start

Geplaatst opdinsdag 3 februari 2015 - 6:56

Nog voor de zomer wordt gestart met de bouw van een woonwijkje op de plek van de voormalige vermicellifabriek in het Jekerkwartier.

Initiatiefnemer Ruud Jacobs heeft een akkoord bereikt met de welstand- en monumentencommissie en met de onwonenden over de bouw van 29 appartementen en negen stadsvilla’s op het Bauduinterrein tussen de Grote Looiersstraat en de Ezelmarkt.

Geven en nemen
Volgens Jacobs is er een convenant gesloten met de directe buren over onder meer veiligheid, privacy en overlast tijdens de bouwperiode en na de realisatie. "Dat was een kwestie van geven en nemen”, zegt de initiatiefnemer.

Hoeder van deze buurt
Arent van der Feltz zegt namens de bewoners dat er inderdaad over een groot aantal zaken overeenstemming is. "De meeste directe omwonenden hebben getekend. Allemaal individueel, en met sommigen zijn ook individuele afspraken gemaakt. Wij hebben nooit alles willen tegenhouden en hebben ook nooit alleen naar ons eigenbelang gekeken, maar er moesten wel wat zaken geregeld worden. We voelen ons toch hoeder van deze buurt. Gelukkig ligt er nu iets waar we ons in kunnen vinden."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Graafmachines tegengehouden in protest tegen bouwplannen
Twee inbrekers opgepakt in Maastricht
Bewoners vluchten huis uit na keukenbrand
Foto's: Camiel Eurlings' villa in Valkenburg staat te koop
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen