Overslaan en naar de inhoud gaan

Akkoord over plan Looiershof, bouw woonwijk van start

Geplaatst opdinsdag 3 februari 2015 - 6:56

Nog voor de zomer wordt gestart met de bouw van een woonwijkje op de plek van de voormalige vermicellifabriek in het Jekerkwartier.

Initiatiefnemer Ruud Jacobs heeft een akkoord bereikt met de welstand- en monumentencommissie en met de onwonenden over de bouw van 29 appartementen en negen stadsvilla’s op het Bauduinterrein tussen de Grote Looiersstraat en de Ezelmarkt.

Geven en nemen
Volgens Jacobs is er een convenant gesloten met de directe buren over onder meer veiligheid, privacy en overlast tijdens de bouwperiode en na de realisatie. "Dat was een kwestie van geven en nemen”, zegt de initiatiefnemer.

Hoeder van deze buurt
Arent van der Feltz zegt namens de bewoners dat er inderdaad over een groot aantal zaken overeenstemming is. "De meeste directe omwonenden hebben getekend. Allemaal individueel, en met sommigen zijn ook individuele afspraken gemaakt. Wij hebben nooit alles willen tegenhouden en hebben ook nooit alleen naar ons eigenbelang gekeken, maar er moesten wel wat zaken geregeld worden. We voelen ons toch hoeder van deze buurt. Gelukkig ligt er nu iets waar we ons in kunnen vinden."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Graafmachines tegengehouden in protest tegen bouwplannen
Twee inbrekers opgepakt in Maastricht
Bewoners vluchten huis uit na keukenbrand
Foto's: Camiel Eurlings' villa in Valkenburg staat te koop
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen