Overslaan en naar de inhoud gaan

Akkoord over nieuwe cao Rockwool Roermond

Geplaatst opwoensdag 21 juli 2021 - 17:21

Steenwolfabrikant Rockwool in Roermond is met vakbond FNV tot een gulden middenweg gekomen wat betreft loonsverhoging en vermindering van de werkdruk.

Eerder deze maand kondigden werknemers nog stakingsacties aan als hun werkgever niet op hun eisen in zou gaan. Bij Rockwool werken ongeveer 1100 mensen.

Meer loon en meer inzicht
In de nieuwe cao, die tot 31 maart 2023 loopt, wordt het salaris van de werknemers dit jaar met 2,8% verhoogd. Volgend jaar zien zij hun beloning met nog een keer hetzelfde percentage groeien. Daarbij wordt ook een onderzoek ingesteld dat meer flexibiliteit in het rooster moet creƫren. "Resultaat daarvan moet zijn dat werknemers meer inzicht hebben in hun rooster zodat ze weten wanneer er productiepieken zijn en er dus meer gewerkt moet worden", vertelt Paul Smink, bestuurder FNV Procesindustrie. "Maar dit is vooralsnog een onderzoek. We houden de vinger aan de pols of hier ook gevolg aan wordt gegeven."

Lees ook: Werknemers Rockwool Roermond beraden zich op acties

Zwaarwerkregeling
Ook belooft de steenwolfabrikant een tandje bij te zetten in de zoektocht naar meer geschoold personeel. Dat zou uiteindelijk ook tot een verminderde werkdruk moeten leiden. Daarbij stelt het bedrijf een onderzoek in naar de uitvoer van de RVU-regeling, die motiveert dat oudere werknemers via een fiscale regeling eerder kunnen stoppen met werken.

Concessie
Niet alle eisen van de vakbond worden ingewilligd. Inzet was ook een minimumloon van 14 euro per uur. "Dat is een concessie die we hebben moeten doen", vertelt Smink.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen