Overslaan en naar de inhoud gaan

Akkoord over eerste cao voor onlinesuper Picnic

Geplaatst opvrijdag 10 april 2020 - 8:57

Medewerkers van Picnic hebben zicht op hun eerste cao. De onlinesupermarkt heeft hierover een akkoord bereikt met vakbond De Unie.

De circa 4000 medewerkers van de onlinesupermarkt gaan volgens die afspraken in twee jaar tijd 6 procent meer verdienen.

Venlo en Heerlen
Het bedrijf bezorgt al boodschappen vanuit Venlo en de omgeving van Heerlen.

Op voet van oorlog
Met de grootste Nederlandse vakbond, FNV, verkeert Picnic al een tijd op voet van oorlog. Die vakbond vindt dat het krap vijf jaar oude bedrijf zijn personeel volgens de supermarkt-cao moet betalen. Een poging Picnic hier met een rechtszaak toe te dwingen haalde niets uit.

Webwinkel
Onlinesuper Picnic, dat zich in de aankondiging van de cao liever e-commercebedrijf noemt, heeft naar eigen zeggen alle vakbonden uitgenodigd voor gesprekken over een arbeidsovereenkomst. De Unie, een relatief kleine vakbond, ging daar op in. Het resultaat is volgens Picnic de eerste cao voor een webwinkel.

Extra vakantiedag
Picnicwerknemers mogen de komende dagen stemmen over het akkoord. Naast een loonsverhoging is ook afgesproken dat medewerkers een extra vakantiedag en een jaarlijks opleidingsbudget van 200 euro krijgen. Daarnaast moeten medewerkers sneller in aanmerking komen voor een vast contract.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen