Overslaan en naar de inhoud gaan

Akkoord Fortuna en Amiens over Ciss, 'nieuwe Mané' in beeld

Geplaatst opdinsdag 23 juni 2020 - 12:28

Fortuna Sittard verkoopt hoogstwaarschijnlijk deze week Amadou Ciss aan het Franse Amiens.

De Senegalees moet er wel zelf nog met de club uit komen en medisch gekeurd worden.

Transfersom
De verwachting is dat de transfer voor het eind van de week definitief beklonken is. Doordat het contract van de 20-jarige buitenspeler nog twee jaar doorloopt, vangt Fortuna een serieuze transfersom voor Ciss.

Vorige week incasseerde Fortuna al een geldsom voor de overstap van Mark Diemers naar Feyenoord.

Lees ook: Franse transfer Fortunees Ciss steeds dichterbij

Baldé
De opvolger van Ciss komt mogelijk eveneens uit Senegal. Het 17-jarige talent Aliou Baldé staat immers op het wensenlijstje van de Sittardenaren. Italiaanse media stellen dat Fortuna een serieuze kandidaat is om het talent binnen te hengelen. "Hij staat inderdaad op een lijstje, zoals dat voor meer spelers geldt", bevestigt hoofd internationale scouting en transfers Sjoerd Ars, die stelt dat er van een transfer nog geen concrete sprake is.

Mané-vergelijking
Het binnenhalen van nieuwe buitenspelers is één van Fortuna's prioriteiten op transfergebied, geeft Ars aan. Baldé kan op beide vleugels uit de voeten. De Senegalees jeugdinternational voetbalt nu nog in eigen land bij Diambars. In oktober 2019 schaarde The Guardian hem nog onder de 60 meest talentvolle voetballers die geboren zijn in 2002. Door zijn energie, snelheid en dribbelkwaliteiten wordt hij vergeleken met landgenoot en Liverpool-superster Sadio Mané.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen