Overslaan en naar de inhoud gaan

Akkermans garandeert veiligheid bij opvang vluchtelingen

Geplaatst opwoensdag 20 april 2016 - 18:27

De gemeente Eijsden-Margraten kiest bewust voor de opvang van 450 vluchtelingen. Dat zei burgemeester Dieudonné Akkermans woensdagavond in het L1 programma AvondGasten.

Woensdag is bekend geworden dat er plannen zijn om dit aantal vluchtelingen op te vangen in het voormalige nonnenklooster in Rijckholt.

Veiligheid
Akkermans wil liever niet telkens een kleine groep vluchtelingen in zijn gemeente opnemen. "Met een volledige staf is de veiligheid van zowel de vluchtelingen als de inwoners van Eijsden-Margraten te garanderen", aldus Akkermans. Volgens de burgemeester is bij 450 vluchtelingen geen sprake van grootschalige opvang.

'Goochelen met getallen'
Buurtbewoner en ondernemer Wiet ten Doeschate vindt dat het gemeentebestuur "goochelt met getallen". Uit een rondgang van L1 door het dorp blijkt dat inwoners niet zitten te wachten op de komst van 450 vluchtelingen.

Lees ook: Inwoners Rijckholt: '450 vluchtelingen is teveel'

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Inwoners Rijckholt: '450 vluchtelingen is teveel'
Inwoners Rijckholt protesteren tegen azc
1100 handtekeningen tegen groot azc Rijckholt
Raad Eijsden-Margraten voor spreiding asielzoekers
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen