Overslaan en naar de inhoud gaan

Akker in brand tijdens het maaien

Geplaatst opzondag 4 augustus 2019 - 16:24

Tijdens het maaien is zondagmiddag brand ontstaan op een akker in Ell.

Het vuur ontstond volgens WeertdeGekste toen een combine over de akker reed.

Uitgetrapt
De boer wist de vlammen grotendeels zelf uit te trappen. Daardoor werd voorkomen dat de brand zich snel kon uitbreiden.

Grote inzet
Omdat de akker vlak naast een boerderij ligt, werden de brandweerkorpsen van Hunsel, Grathem én Weert gealarmeerd. De brandweer van Hunsel bluste de brandresten af met water. De korpsen van Weert en Grathem konden dan ook weer terug naar de kazerne zonder dat ze in actie hoefden te komen.

Verhoogd brandgevaar
In de zomer komen er geregeld branden voor door de inzet van combines op droge akkers. De temperatuur in de machine loopt tijdens het maaien hoog op, terwijl de gewassen vaak kurkdroog zijn. Een vonk is dan genoeg om de boel te laten ontvlammen.

Lees ook: Combine vliegt in brand tijdens oogsten

Deel dit bericht via
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen