Overslaan en naar de inhoud gaan

Akense studenten voor vijf euro per semester naar Limburg

Geplaatst opwoensdag 9 januari 2019 - 15:35

Studenten van de Akense universiteit RWTH kunnen binnenkort voor vijf euro per semester naar Zuid-Limburg reizen. Dat heeft de studentenraad Studierendenparlaments (Stupa) van de opleider afgesproken met vervoerder Arriva.

Dat meldt de website Aachener Nachrichten.

Bekrachtigen
Het abonnement is nog niet definitief bekrachtigd, maar moet in het voorjaar van 2019 ingaan. "Vanaf april kunnen alle studenten van de RWTH gebruikmaken van de grensoverschrijdende bussen, het streekvervoer in Heerlen en de trein van Aken naar Maastricht", laat een woordvoerder van Arriva weten.

Bereikbaarheid
De kosten komen bovenop het bestaande abonnement van 198 euro, waarmee de studenten door Noordrijn-Westfalen kunnen reizen. De verbinding naar Zuid-Limburg moet zorgen voor een betere bereikbaarheid tussen de RWTH en de hogeschool en universiteit in Heerlen en Maastricht.

Woonruimte
Ook de bereikbaarheid van goedkopere studentenkamers in Nederland is een bijkomend voordeel voor Akense studenten. In de Duitse stad is een tekort aan woonruimte. Met de mogelijkheid om door Zuid-Limburg te reizen, moet het zoekgebied van studenten verbreed worden.

Beslissing
In juni komt de Akense studentenraad weer bij elkaar om te beslissen of het abonnement aan de wensen van de studenten voldoet en of er gebruik van wordt gemaakt. Dan zal een definitieve beslissing over het OV-abonnement vallen.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen