Mishandeling Kerkrade (met blur) 13 apr 2021

Duitser aangehouden voor zware mishandeling in Kerkrade

De politie heeft in Aken een 33-jarige man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij een zware mishandeling in een Kerkraadse kroeg.

Corona Duitsland
Corona uit Limburg: Duitse grensregio wil extra vaccins

Inwoners van de Duitse grensregio met Limburg moeten voorrang krijgen met vaccineren, vinden de burgemeesters van grensgemeenten als Aken, Heinsberg, Viersen en Kleef.

Amazon
Duitse kritiek op vestiging Amazon Heerlen

Vanuit Aken is er kritiek geuit op de komst van een distributiecentrum van Amazon op het grensoverschrijdend industrieterrein Avantis bij Heerlen.

ecoli e.coli bacterie drinkwater petrischaal
Onrust in grensregio om besmet drinkwater Aken

Het advies van het Duitse waterleidingbedrijf STAWAG aan inwoners van Aken om hun drinkwater voor gebruik te koken, leidt in Vaals en Simpelveld tot onrust.

stock drone
'Heerlen en Aken willen medicijnen per drone laten pendelen'

Heerlen en Aken willen drones met medicijnen gaan laten pendelen tussen de ziekenhuizen.

ANP-339111204
Bestelbusbende verdacht van tientallen autodiefstallen

Een Nederlandse bende zou minstens twintig auto's hebben gestolen in Duitsland, om die wagens vervolgens naar een bedrijfshal in Mechelen te rijden, daar te demonteren en onderdelen door te verkopen.

Spoorlijn, rails, enkelvoudig spoor zonder elektrische bovenleiding (stock)
Heerlen blij dat voor 1 april besluit valt over intercity

Wethouder Charles Claessens van Heerlen is heel tevreden over de afloop van het debat in een Tweede Kamercommissie over een intercity naar Aken.

Voor 1 april moet er een besluit liggen over een intercity naar Aken
Voor 1 april besluit over intercity naar Aken

De Tweede Kamer gaat in een motie vastleggen dat voor 1 april een besluit wordt genomen over een intercity naar Aken. Dat wil zeggen door het huidige kabinet.

Trein spoor buffer dood spoor
Steun uit Randstad en Brabant voor intercity naar Aken

De gemeenten Den Haag en Rotterdam en de Brabantse steden Breda, Tilburg en Eindhoven steunen voluit de komst van een intercity naar Aken.

Grens Duitsland - Nederland, wegwijzer (stock)
Aken en Düsseldorf code oranje: alleen noodzakelijke reizen

Voor Aken en Düsseldorf geldt vanaf woensdag code oranje. Dat betekent dat de Duitse steden alleen voor noodzakelijke reizen bezocht mogen worden.

Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane