ANP-339111204

Bestelbusbende verdacht van tientallen autodiefstallen

Een Nederlandse bende zou minstens twintig auto's hebben gestolen in Duitsland, om die wagens vervolgens naar een bedrijfshal in Mechelen te rijden, daar te demonteren en onderdelen door te verkopen.

Spoorlijn, rails, enkelvoudig spoor zonder elektrische bovenleiding (stock)
Heerlen blij dat voor 1 april besluit valt over intercity

Wethouder Charles Claessens van Heerlen is heel tevreden over de afloop van het debat in een Tweede Kamercommissie over een intercity naar Aken.

Voor 1 april moet er een besluit liggen over een intercity naar Aken
Voor 1 april besluit over intercity naar Aken

De Tweede Kamer gaat in een motie vastleggen dat voor 1 april een besluit wordt genomen over een intercity naar Aken. Dat wil zeggen door het huidige kabinet.

Trein spoor buffer dood spoor
Steun uit Randstad en Brabant voor intercity naar Aken

De gemeenten Den Haag en Rotterdam en de Brabantse steden Breda, Tilburg en Eindhoven steunen voluit de komst van een intercity naar Aken.

Grens Duitsland - Nederland, wegwijzer (stock)
Aken en Düsseldorf code oranje: alleen noodzakelijke reizen

Voor Aken en Düsseldorf geldt vanaf woensdag code oranje. Dat betekent dat de Duitse steden alleen voor noodzakelijke reizen bezocht mogen worden.

Burgemeesters Heerlen en Aken
Nieuwe burgemeesters Heerlen en Aken maken kennis

Burgemeester Roel Wever van Heerlen heeft een kennismakingsgesprek gehad met burgemeester Sibylle Keupen van Aken.

Arriva trein NIET MAASLIJN
Arriva schrapt eerste en laatste 'Tweelandentrein'

Vervoersbedrijf Arriva laat de eerste en laatste directe treinverbinding tussen Aken en Maastricht, de zogenoemde Tweelandentrein, vervallen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV