Overslaan en naar de inhoud gaan

Ajax met Schuurs gemakkelijk langs Sporting Portugal

Geplaatst opdinsdag 7 december 2021 - 19:39

Ajax heeft dinsdagavond het Champions League-duel tegen Sporting Portugal met 4-2 gewonnen. Verdediger Perr Schuurs uit Nieuwstadt was betrokken bij twee doelpunten.

De Amsterdammers, zonder aanvoerder Dusan Tadic, gaven Sport Portugal nauwelijks ruimte. Na zeven minuten benutte Sebastian Haller een strafschop, 1-0. Perr Schuurs verzaakte vervolgens om de tegengoal van de Portugezen te stoppen toen Nuno Santos uit zijn rug ontsnapte. De Braziliaan Antony zorgde er snel daarna voor dat de Amsterdammers met een 2-1 voorsprong gingen rusten.

Assist
Schuurs compenseerde zijn fout in de eerste helft met een slimme assist op David Neres, die de bal vervolgens door de benen van de doelman vuurde. De Nieuwstadtenaar moest desalniettemin een paar minuten later het veld ruimen voor Devyne Rensch.

Voorsprong
In het laatste kwart van de wedstrijd deed Steven Berghuis nog een duit in het zakje door de voorsprong verder uit te bouwen naar 4-1. Bruno Tabata probeerde voor de Portugezen nog een doorbraak te forceren door een knalhard doelpunt in het laatste kwart van de wedstrijd, maar daar bleef het bij. Eindstand: 4-2.

Ajax is de eerste Nederlandse club die met zes zeges de poulefase van de Champions League door weet te komen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen