Overslaan en naar de inhoud gaan

Aissa Meziani opvolger Tegels als statenlid CDA

Geplaatst opmaandag 4 mei 2020 - 14:34

De Venlose CDA'er Aissa Meziani wordt eind juni geïnstalleerd in Provinciale Staten.

Hij volgt Rudy Tegels op, die zijn zetel opgeeft om zich helemaal te kunnen storten op zijn baan als wethouder in Horst aan de Maas. Tegels zat vijf jaar in de Staten.

Lees ook: Rudy Tegels nieuwe wethouder Horst aan de Maas

Welzijnswerker
De 49-jarige Meziani is van huis uit welzijnswerker en zit sinds 2006 voor het CDA in de Venlose gemeenteraad. Die functie gaat hij combineren met het lidmaatschap van de Staten. De Blerickenaar is als Marokkaanse Nederlander al jaren actief binnen het Provinciaal Platform voor Diversiteit.

Onderscheiding
Voor zijn werk als 'verbindende kracht' kreeg Meziani verleden jaar een Marokkaanse onderscheiding. Daarop kwam ook kritiek, vooral vanwege de hardhandige wijze waarop de Marokkaanse regering protesten in het Rifgebergte neerslaat.

Lees ook: Kritiek op Marokkaanse onderscheiding Aissa Meziani

Meziani wordt op 26 juni geïnstalleerd, in dezelfde Statenvergadering waar Tegels afscheid neemt.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen