Overslaan en naar de inhoud gaan

Aissa Meziani opvolger Tegels als statenlid CDA

Geplaatst opmaandag 4 mei 2020 - 14:34

De Venlose CDA'er Aissa Meziani wordt eind juni geïnstalleerd in Provinciale Staten.

Hij volgt Rudy Tegels op, die zijn zetel opgeeft om zich helemaal te kunnen storten op zijn baan als wethouder in Horst aan de Maas. Tegels zat vijf jaar in de Staten.

Lees ook: Rudy Tegels nieuwe wethouder Horst aan de Maas

Welzijnswerker
De 49-jarige Meziani is van huis uit welzijnswerker en zit sinds 2006 voor het CDA in de Venlose gemeenteraad. Die functie gaat hij combineren met het lidmaatschap van de Staten. De Blerickenaar is als Marokkaanse Nederlander al jaren actief binnen het Provinciaal Platform voor Diversiteit.

Onderscheiding
Voor zijn werk als 'verbindende kracht' kreeg Meziani verleden jaar een Marokkaanse onderscheiding. Daarop kwam ook kritiek, vooral vanwege de hardhandige wijze waarop de Marokkaanse regering protesten in het Rifgebergte neerslaat.

Lees ook: Kritiek op Marokkaanse onderscheiding Aissa Meziani

Meziani wordt op 26 juni geïnstalleerd, in dezelfde Statenvergadering waar Tegels afscheid neemt.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen