Overslaan en naar de inhoud gaan

Airsoftwapens in beslag genomen in Eijsden

Geplaatst opdinsdag 5 oktober 2021 - 13:22

In een woning in Eijsden zijn dinsdag airsoftwapens in beslag genomen. De eigenaar was geen lid van de Nederlandse Airsoft Sport Bond (NABV) en mocht deze wapens niet bezitten.

De airsoftwapens zijn niet van echt te onderscheiden waardoor het verboden is om deze in bezit te hebben zonder lidmaatschap van de NABV.

De 37-jarige man heeft zichzelf bij de politie gemeld. Er is een proces verbaal opgemaakt. Volgens de politie is het aan het OM wat de vervolgstappen zijn.

Schietsport
Airsoft is een schietsport waarbij kleine plastic balletjes worden geschoten door imitatievuurwapens. Voor airsoft wordt er gebruik gemaakt van zogenoemde airsoftapparaten (ook wel replica's genoemd). Dit zijn apparaten waarvan de buitenkant op een vuurwapen lijkt, maar waarmee enkel balletjes van 6 mm afgeschoten kunnen worden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen