Overslaan en naar de inhoud gaan

'Airsoftarena Heerlen is betalen dwangsom zelf schuld'

Geplaatst opdinsdag 10 mei 2016 - 6:43

De airsoftarena aan de Schinkelstraat in Heerlen heeft het aan zichzelf te wijten dat de gemeente een dwangsom van 5000 euro moet invorderen, zegt wethouder Barry Braeken.

Braeken kan zich niet vinden in het verhaal van initiatiefnemer Bjorn Westdorp. Die heeft een leegstaande kantoorkolos omgetoverd tot urban-airsoftarena waar met nepwapens een soort oorlog wordt gespeeld, en stelt dat er alleen privé-activiteiten plaatsvinden.

Vergunning
​Westdorp heeft het pand anti-kraak in beheer. Braeken: "Wij juichen toe dat er iets met leegstaande panden wordt gedaan. Wij hebben vanaf afgelopen zomer diverse gesprekken gevoerd en hem uitgelegd wat wel en niet kan. Hij heeft echt heel veel tijd gekregen. Maar er zijn grenzen aan onze medewerking: je hebt een omgevingsvergunning nodig, vooral vanwege brandveiligheid."

Brief
Volgens de wethouder heeft de gemeente Westdorp meerdere kansen gegeven. "In augustus kreeg hij al een brief: als je zonder vergunning verder bouwt aan het airsoftcircuit, dan vorderen wij een dwangsom in. Dit jaar heeft hij alsnog de vergunning aangevraagd, maar die was niet volledig.” Toen de gevraagde aanvullende informatie uitbleef, restte de gemeente niets anders dan de dwangsom alsnog in te vorderen, zegt Braeken.

Westdorp zegt dat er geen sprake is van verbouwing en van obstakels die gevaar kunnen opleveren. Hij stelt dat het pand provisorisch is ingericht en gaat in beroep.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Heerlen eist dwangsom van Airsoft-fanaat
Laatste kans voor Airsoft Arena Heerlen
Gemeente Heerlen stopt subsidie 'ongepast' carnavalsfeest
Primark beslist later over mogelijk filiaal in Heerlen
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen