Overslaan en naar de inhoud gaan

'Airsoftarena Heerlen is betalen dwangsom zelf schuld'

Geplaatst opdinsdag 10 mei 2016 - 6:43

De airsoftarena aan de Schinkelstraat in Heerlen heeft het aan zichzelf te wijten dat de gemeente een dwangsom van 5000 euro moet invorderen, zegt wethouder Barry Braeken.

Braeken kan zich niet vinden in het verhaal van initiatiefnemer Bjorn Westdorp. Die heeft een leegstaande kantoorkolos omgetoverd tot urban-airsoftarena waar met nepwapens een soort oorlog wordt gespeeld, en stelt dat er alleen privé-activiteiten plaatsvinden.

Vergunning
​Westdorp heeft het pand anti-kraak in beheer. Braeken: "Wij juichen toe dat er iets met leegstaande panden wordt gedaan. Wij hebben vanaf afgelopen zomer diverse gesprekken gevoerd en hem uitgelegd wat wel en niet kan. Hij heeft echt heel veel tijd gekregen. Maar er zijn grenzen aan onze medewerking: je hebt een omgevingsvergunning nodig, vooral vanwege brandveiligheid."

Brief
Volgens de wethouder heeft de gemeente Westdorp meerdere kansen gegeven. "In augustus kreeg hij al een brief: als je zonder vergunning verder bouwt aan het airsoftcircuit, dan vorderen wij een dwangsom in. Dit jaar heeft hij alsnog de vergunning aangevraagd, maar die was niet volledig.” Toen de gevraagde aanvullende informatie uitbleef, restte de gemeente niets anders dan de dwangsom alsnog in te vorderen, zegt Braeken.

Westdorp zegt dat er geen sprake is van verbouwing en van obstakels die gevaar kunnen opleveren. Hij stelt dat het pand provisorisch is ingericht en gaat in beroep.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Heerlen eist dwangsom van Airsoft-fanaat
Laatste kans voor Airsoft Arena Heerlen
Gemeente Heerlen stopt subsidie 'ongepast' carnavalsfeest
Primark beslist later over mogelijk filiaal in Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen