Overslaan en naar de inhoud gaan

'Airsoftarena Heerlen is betalen dwangsom zelf schuld'

Geplaatst opdinsdag 10 mei 2016 - 6:43

De airsoftarena aan de Schinkelstraat in Heerlen heeft het aan zichzelf te wijten dat de gemeente een dwangsom van 5000 euro moet invorderen, zegt wethouder Barry Braeken.

Braeken kan zich niet vinden in het verhaal van initiatiefnemer Bjorn Westdorp. Die heeft een leegstaande kantoorkolos omgetoverd tot urban-airsoftarena waar met nepwapens een soort oorlog wordt gespeeld, en stelt dat er alleen privé-activiteiten plaatsvinden.

Vergunning
​Westdorp heeft het pand anti-kraak in beheer. Braeken: "Wij juichen toe dat er iets met leegstaande panden wordt gedaan. Wij hebben vanaf afgelopen zomer diverse gesprekken gevoerd en hem uitgelegd wat wel en niet kan. Hij heeft echt heel veel tijd gekregen. Maar er zijn grenzen aan onze medewerking: je hebt een omgevingsvergunning nodig, vooral vanwege brandveiligheid."

Brief
Volgens de wethouder heeft de gemeente Westdorp meerdere kansen gegeven. "In augustus kreeg hij al een brief: als je zonder vergunning verder bouwt aan het airsoftcircuit, dan vorderen wij een dwangsom in. Dit jaar heeft hij alsnog de vergunning aangevraagd, maar die was niet volledig.” Toen de gevraagde aanvullende informatie uitbleef, restte de gemeente niets anders dan de dwangsom alsnog in te vorderen, zegt Braeken.

Westdorp zegt dat er geen sprake is van verbouwing en van obstakels die gevaar kunnen opleveren. Hij stelt dat het pand provisorisch is ingericht en gaat in beroep.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Heerlen eist dwangsom van Airsoft-fanaat
Laatste kans voor Airsoft Arena Heerlen
Gemeente Heerlen stopt subsidie 'ongepast' carnavalsfeest
Primark beslist later over mogelijk filiaal in Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen