Overslaan en naar de inhoud gaan

'Airsoftarena Heerlen is betalen dwangsom zelf schuld'

Geplaatst opdinsdag 10 mei 2016 - 6:43

De airsoftarena aan de Schinkelstraat in Heerlen heeft het aan zichzelf te wijten dat de gemeente een dwangsom van 5000 euro moet invorderen, zegt wethouder Barry Braeken.

Braeken kan zich niet vinden in het verhaal van initiatiefnemer Bjorn Westdorp. Die heeft een leegstaande kantoorkolos omgetoverd tot urban-airsoftarena waar met nepwapens een soort oorlog wordt gespeeld, en stelt dat er alleen privé-activiteiten plaatsvinden.

Vergunning
​Westdorp heeft het pand anti-kraak in beheer. Braeken: "Wij juichen toe dat er iets met leegstaande panden wordt gedaan. Wij hebben vanaf afgelopen zomer diverse gesprekken gevoerd en hem uitgelegd wat wel en niet kan. Hij heeft echt heel veel tijd gekregen. Maar er zijn grenzen aan onze medewerking: je hebt een omgevingsvergunning nodig, vooral vanwege brandveiligheid."

Brief
Volgens de wethouder heeft de gemeente Westdorp meerdere kansen gegeven. "In augustus kreeg hij al een brief: als je zonder vergunning verder bouwt aan het airsoftcircuit, dan vorderen wij een dwangsom in. Dit jaar heeft hij alsnog de vergunning aangevraagd, maar die was niet volledig.” Toen de gevraagde aanvullende informatie uitbleef, restte de gemeente niets anders dan de dwangsom alsnog in te vorderen, zegt Braeken.

Westdorp zegt dat er geen sprake is van verbouwing en van obstakels die gevaar kunnen opleveren. Hij stelt dat het pand provisorisch is ingericht en gaat in beroep.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Heerlen eist dwangsom van Airsoft-fanaat
Laatste kans voor Airsoft Arena Heerlen
Gemeente Heerlen stopt subsidie 'ongepast' carnavalsfeest
Primark beslist later over mogelijk filiaal in Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen